avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1050 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inlocuire repartitor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inlocuire repartitor

Contractul de repartitoare este pe numele vechiului proprietar, nu al nostru-actualii proprietari. Noi nu suntem de acord cu ele, motiv pt care am renuntat la citirea lor o perioada si am platit la pausal. Acum este afis pus ca urmeaza sa fie schimbate pe cheltuiala noastra. Noi nu suntem de acord cu repartitoarele si nici cu inlocuirea lor. Cum procedam? De putin timp am revenit la citirea lor pt a nu mai plati 1000 de lei/luna pt un ap de 2 cam si de aceea nu vrem sa ne treaca automat obligatoriu la pausal. Exista in legislatie vreun articol care sa le dea dreptul sa treaca proprietarii care refuza inlocuirea lor la pausal si cu atat mai mult cu cat ele nu au fost puse cu acordul nostru??( montate pe vremea vechiului proprietar, contract neinnoit)
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 13:59, 18 Martie 2018
''Exista in legislatie vreun articol care sa le dea dreptul sa treaca proprietarii care refuza inlocuirea lor la pausal si cu atat mai mult cu cat ele nu au fost puse cu acordul nostru??( montate pe vremea vechiului proprietar, contract neinnoit) ''...cand ati cumparat apartamentul ati vazut ca are repartitoare,deci ati fost de acord cu ele.
Daca aveti deja repartitoare,de ce este necesara inlocuirea lor?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
vali m,
Repartitoarele de costuri au si ele "o viata" de trait. Probabil ca s-a epuizat bateria si trebuia inlocuita. Ei, dar intre timp au aparut aceste repartitoare cu citre radio si banuiesc ca asa s-a hotarit - sa le schimbe cu totul. Am mai discutat despre aceste lucruri.
Din mesajele autorului am inteles ca sunt niste disfunctionalitati la nivelul firmei de gestionare a activitatii de citire si repartizare a costurilor cu incalzirea locuintelor.
Opinia mea: depinde cati proprietari au mai ramas bransati la sistemul centralizat de incalzire; daca au ramas mai putini, atunci nici nu mai merita sa se incurce cu repartitoarele de costuri, basca sa fie cu citire radio.
Sa se faca o inventariere serioasa a SET-urilor si sa se repartizeze costuri cu incalzirea tuturor proprietarilor, inclusiv a celor cu CT - si atunci, in mod sigur costurile cu incalzirea locuintei proprietarilor ramasi bransati la SACET, vor fi mult diminuate.
Aici discutam si de o implicare sau mai bine zis de o neimplicare a conducerii as. prop. din care face parte autorul topicului.
Cum ramane cu : L 121/2014, directiva UE 2012 / 27 este obligatorie montarea repartitoarelor până la 31 decembrie 2016. Apartamentul care este racordat la reţeaua centralizată de energie termică şi nu are contor energetic individual sau nu are repartitor pe fiecare calorifer poate fi supus unei sancţiuni cu amendă între 500 şi 1.000 de lei, începând cu 1 ianuarie 2017.
Mai e valabila? Programul de eficientizare energetica cu reabilitarea blocurilor, etc.,etc.?
Octavia Turbatu a scris:
Cum ramane cu ....


Ramane in pom!
Repartitoarele de costuri pe calorifere sunt povesti aducatoare de profit firmelor unor smecheri, nu sunt putine cazurile in care cei care au repartitoare platesc mai mult comparativ cu cei care nu au. Detectoarele de gaz cum au "intrat" pe piata, nu in acelasi fel?
Repartitoarele sunt practic niste termometre pe baza carora se face repartizarea cheltuielilor cu caldura, pentru o repartizare conforma a caldurii ar fi necesar ca fiecare calorifer sa fie prevazut cu un echipament similar celui montat la intrarea in bloc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartire caldura cu repartitoare piticot20 piticot20 Buna ziua, Vin cu o rugaminte, tocmai am primit factura de la RADET cu incalzirea si habar nu am cum sa o calculez. La noi in bloc sunt repartitoare, pana ... (vezi toată discuția)
Firma de repartitoare mai poate repartiza costurile la caldura dupa indicatiile repartitoarelor? gato gato Am urmatoarea situatie: la centrala termica a unui bloc cu 44 apartamente au mai ramas bransati la sistemul centralizat 20 de locatari care au montate ... (vezi toată discuția)
Suprafata radianta in bloc marin1ian marin1ian Cat trebuie sa fie suprafata radianta (calorifere) la un apartament de 50m2? Cine sau care este autoritatea care poate sa calculeze aceasta suprafata,tinand ... (vezi toată discuția)