buna ziua!am si eu o intrebare: in urma unui proces pierdut trebuie sa platim cheltuielle de judecata in valoare de 6000 ron!cel care a initiat procesul a decedat intre timp.suma e 6000 de ron trebuia sa fie platita de 3 frati,adica 2000 de ron de fiecare!copii celui decedat nu vor sa plateasca aceasta suma!eu daca platesc partea mea de 2000 de ron,iar ceilalti nu platesc,ma vor mai executa pe mine sau doar pe cei care nu platesc?Cum fac sa achit aceasta suma care imi revine,fara sa mai am probleme daca ceilalti nu platesc?
Conteaza ce va scrie exact in hotarare, adica x, y si z trebuie sa plateasca fiecare 2000 ( ceea ce ar insemna ca fiecare separat poate fi executat silit pana la acoperirea sumei de 2000 )sau x, y, z vor plati 6000 ( asta inseamna ca pt cei 6000 raspundeti in solidar pt acea suma, executorul recuparand de la cel pe care il poate taxa mai usor ).
m am uitat peste hotarare si scrie ca toti trebuie sa plateasca suma de 6000 de ron,nu scrie de fiecare in parte!knd ati spus ca recupereaza de la cel pe care il poate taxa mai usor la ce v ati referit/?de exemplu care are mai multe bunuri sau care are pensie mai mare?
De la care poate recupera fara efort prea mare, cel cu pensie mai mare, cu bunuri.
Daca unul din datornici a decedat, creditorul va trebui sa se indrepte impotriva mostenitorilor si e mai complicat.
Platiti de bunavoie 2000 si apoi mai vedeti. Daca vor sa va execute silit si pt restul, formulati contestie la executare in termen de 15 zile de cand aflati de acest lucru