avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... notar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

notar

buna ziua tuturor,am ajuns cu fosta sotie la intelegere privind apartamentul,eu trebuie sa ai platesc ei o suma de bani, este de acord sa mergem la un notar sa facem tranzactia eu doresc dupa aceasta tranzactie sa fiu numai eu in contract pe apartament,va rog sa imi spuneti toate detaliile cat dureaza sa facem actele si cam cat costa aproximativ si de ce acte am nevoie,va doresc o zi buna,astept.
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 15:15, 18 Ianuarie 2012
Notarul va va informa despre durata prcedurii. De regula nu dureaza foarte mult.
Inseamna sa faceti un act de partaj prin care dvs ramaneti cu dreptul de propeietatea asupra imobilului achitand o sulta sotiei. Trebuie sa aveti cadsatru si intabulare pe imobil, certificat fiscal, actul de prorietate in orginal, cartile de identitate ale ambilor soti, daca este cazul adevereinta de la asociatia de proprietari cu cheltuielile la zi, ultima factura de le electrica.
Taxa nu se poate spune se va calcula la valoarea bunului imobil din expertiza imobiliara pentru uzul notarilor, in functie de zona,anul constructiei, starea acestuia, etaj, nr de camere daca imobilul este apartament.
Dupa perfectarea actului, se va intabula proprietatea pe numele dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru si vanzare cruavo cruavo buna ziua, stie cineva cat dureaza efectuarea cadastrului si vanzarea unui apartament in Bucuresti? care sunt taxele pentru un apartament cu 4 ... (vezi toată discuția)
Anulare contract vanzare cumparare? ulica ulica Buna seara! In anul 2007 am cumparat un apartament de la o doamna care a declarat ca era divortata la data dobandirii dar, ulterior am aflat ca la data ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament cu sulta mirceampk mirceampk Buna ziua, As dori sa-mi cumpar un apartament prin credit imobiliar. Proprietara vrea un avans de 10.000 de euro deoarece are o sulta pe care trebuia sa ... (vezi toată discuția)