Am o problema foarte serioasa cu mama mea si nu stiu daca exista o asemnea interdictie, dar as vrea sa stiu daca se poate face ceva in legatura cu problema mea.
Mama s-a pensionat pe caz de boala si lucreaza doar 4 ore pe zi. Asa ca ea ia 500lei salariu si 600lei pensie. Desi o foarte putin a reusit sa obtina niste credite pe care nu le mai poate plati.
Are 2 credite la o institutie financiara care impreuna fac 170lei pe saptamana adica 680lei luna
Are 1 credit la un CAR care ii retine din salariu 460lei
Are 1 credit firma de creditare care e de 80lei pe luna
In total ea castiga 1100lei, dar are datorii pe luna de 1220lei
In primul rand nu inteleg cum a reusit sa faca aceste credite dat fiind faptul ca in trecut a mai avut probleme cu bancile din cauza intarzierilor la plata ratelor. Eu stiam ca exista un plafon maxim pana la care o persoana se poate indatora.
Ideea e ca vrem sa-i platim o parte din credite, in avans, dar ne este frica de faptul ca ar putea sa ia alte credite fara sa stim de ele. Am vrea sa stim daca se poate obtine o interdictie pe numele ei astfel incat nicio institutie de creditare sa nu-i mai ofere niciun credit. Mama are si unele afectiuni pe fond psihic, dar nu vrem sa o declaram iresponsabila caci noi credem ca nu e, vrem doar sa nu mai poata obtine niciun credit de la absolut nicio firma, banca, CAR si ce or mai fi.
Nu exista ceva in sensul asta. Daca o ajutati sa plateasca la timp datoriile, va fi un client bun platnic , ceea ce inseamna ca i se va da credit si mai usor pe viitor.
Daca ar lua credit numai prin banca, nu ar avea cum sa se indatoreze peste limita ( nu stiu astia cum fac , dar stiu unii de altii), plus ca esista ceva declaratii care trebuie semnate. Acum Car-ul nu stie ca dansa are credit si la SC nebancara.. si tot asa.
Daca face chestiuni de astea.. poate nu e tocmai in regula.. sau le-a contractat inainte de a se pensiona ?
Daca nu le plateste, se ajunge la executare silita si nu i se pot retine sume ce depasec jumatate din veniturile sale. Mai rau e daca are si bunuri de valoare in proprietate