avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita - pensie
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita - pensie

Buna ziua,ce poate s-a faca o persoana care primeste o comunicare de executare silita dar nu are nici un venit,a fost in medical cele 90 zile dupa care i s-a facut lichidarea iar dosarul pentru pensia de boala abia a fost trimis dar stiu ca dureaza pana vine decizia.Nu are bunuri in propietate.
Cel mai recent răspuns: ContSters196414 , utilizator 07:55, 8 Mai 2011
Daca n-are nici venituri si nici bunuri in proprietate, poate sa doarma linistita, dupa actuala legislatie !
Indiferent cine ce ar zice, nu poti fi executata, in situatia pe care ai descris-o !
Daca te sacaie niste recuperatori (ma refer la firme ), poti face plangere impotriva lor la parchet, politie.
Dar lipsesc multe din prezentarea ta : cui datorezi, cat datorezi, in ce imprejurari ai ajuns sa datorezi, etc, etc.
Incearca sa contactezi un avocat mai milos(:D) , sa-ti dea o consultatie gratuita !
Aveai sanse acum, in Saptamana Mare :)
Functie de interesul debitorului pentru acoperire debit ,acesta poate contacta executorul judecatoresc in vederea negocierii esalonarii platilor intr-un timp rezonabil
E vorba de un credit de 9.800 ron incheiat pe 5 ani in mai 2007 la o institutie nebancara,in ultimele 5 luni nu s-a respectat termenele dar ceva bani s-au depus.comunicarea a venit de la executorul firmei ca in termen de 1 zi sa se plateasca suma de 6800 plus penalitati si separat pe alta hartie penalitati de 168,daca nu se plateste se trece la executere silita a bunurilor si imobilelor personale.Persoana locuieste cu mama,apartamentul e pe numele mamei,iar creditul nu a fost girat de nici o persoana nici cu bunuri materiale.va multumesc
debitorul raspunde numai cu bunurile aflate in patrimoniul sau. exista posibilitatea executarii silite si asupra altor persoane numai in masura in care aceste au calitatea de codebitori sau garanti. executarea silita nu se poate rasfringe asupra bunurilor aflate in patrimoniul altor persoane, in speta mama in a carui apartament locuieste.
Un ultim sfat : daca tot n-ai venituri si ai ajuns in situatia asta, sa nu faci greseala sa crezi ca cineva ti-e prieten sau ca ii este cuiva mila de tine !
Asa ca nu semna nicio hartie, niciun angajament de reesalonare, nimic-nimic !
Indiferent de promisiuni (sunt doar sa te amageasca !) . Singurul rezultat ar fi ca te-ai afunda si mai rau !
Cunosc persoana care a cumparat o masina de spalat cu ajutorul unui credit de la o firma nebancara ! Cred ca de acolo s-au inspirat fratii Camataru : pt. 1000 de lei persoana a platit cam 4000 de lei !
Si ca sa stai linistita si cu sufletul : in banii aia multi pe care i-ai platit pana acuma sunt inclusi si banii pt. asigurarea de risc, adica firma nu iese in paguba !

Alte discuții în legătură

Cat de departe pot merge executorii AlexDianaDum AlexDianaDum Buna ziua, Mama mea are un credit pe care nu il mai poate plati pentru ca de 1 an nu a mai putut lucra din cauza problemelor de sanatate. Cazul ei a ... (vezi toată discuția)
Executare silita alexandra20122 alexandra20122 Buna ziua va rog sa imi dati si la mine un raspun la urmatoarea situatie. soacra mea are un credit la sc nebancara din cauza ca nu am mai avut de serviciu nici ... (vezi toată discuția)
Sot debitor - executarea silita a bunurilor din locuinta sotiei ( bun propriu) Andra24 Andra24 Buna ziua Tatal meu este coplatitor la creditul meu ipotecar , nu mai putem plati si vom fi executati silit . Mama detine un apartament bun propriu ca ... (vezi toată discuția)