mai tineti cont ca puteti ramane cu banii dati ...in cazul in care nu ajungeti la o solutie multumitoare pentru ambele parti...
De recomandat ar fi sa faceti procedura chemarii la conciliere -prin avocat- daca stiti de la bun inceput ca nu veti castiga...astfel aveti si un avocat de partea dumneavoastra, care in cazul in care nu va merge nici cu aceasta procedura ..ii puteti propune sa va reprezinte interesele si in instanta ...
Alegerea va apartine...Succes ;)
Medierea reprezinta o modalitate de solutionate a conflictelor pe cale amiabila, cu ajutorul unei terte persoane specializate in calitate de Mediator, in conditii de neutralitate, impartialitate, confidentialitate si avand liberul consimtamant al partilor.
Domeniile in care se aplica medierea sunt mentionate in Legea 192/2006:
- Drept civil: partaje, revendicari, pretentii;
- Dreptul familiei: divorturi, partaje de bunuri comune, incredintarea minorului;
- Drept comercial: obligatii contractuale, pretentii, revendicare, somatii de plata
- Drept penal: plangeri prealabile;
- Domeniul protectiei consumatorilor: prejudicii, nerespectarea clauzelor contractuale ori a garantiilor acordate, clauzele abuzive.
Onorariile si cheltuielile se impart in mod egal intre parti cu exceptia cazului in care s-a stabilit altfel de catre parti.
Onorariile nu includ cheltuielile de contract cum ar fi: cheltuielile de deplasare, inchirierea unei sali, etc, toate aceste urmand a fi suportate de catre beneficiar pe baza documentelor transmise de catre Mediator.
va rog daca se poate sa imi mai rezolvati o nelamurire si anume:
am divortat de comun acord la notar urmand peste saptamani sa mergem la notra pentru ridicarea Certificatului de Divort insa problema este ca inca fosta sotie nu este de acord sa cadem de comun acord si asupra bunurilor din timpul casatoriei si anume ceva mobila cateva electronice si o masina nu noua, + 2 credite in valuare de 270 mil pe care le-am facut pe baza adeverintelor de salariat, am vb cu avocatul aceasta problema iar acesta m-a sfatuit sa o las in pace sa faca ea pasul prima spre Partaj .
D-stra ce ma sfatuiti? Multam ptr tot
Divort
nucusor
cum se poate divorta ,impartii lucrurile(partaj) rapid si ieftin daca cei doi soti se inteleg si sunt de acord cu divortu si impartitul bunurilor?
9 (vezi toată discuția)