avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Punctaj mediu anual
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Punctaj mediu anual

Care trebuie sa fie salariul minim pe care trebuie sa-l am astazi pe statul de plata asfel incat in urma platirii de catre angajator a tuturor"darilor",sa pot beneficia la pensie de pL(punctul lunar) =punctul de pensie?
Cel mai recent răspuns: tulceanul , utilizator 17:10, 19 Ianuarie 2012
Aproximativ 2117 lei(anul acesta),pentru a realiza un punct pe luna.Puctul pe o luna nu este egal cu un punct de pensie.Se aduna toate puctele lunare si se imparte la 12 pentru a se afla punctajul anual.Apoi se aduna toate punctajele anuale si se imparte la stagiul complet de cotizare.Rezultatul reprezinta punctajul mediu anual.Acesta se inmuteste cu valoarea punctului depensie(astazi este de 732,8 lei) pentru a afla cuantumul pensiei. .
Sa inteleg ca raportat la conditiile de astazi pentru a avea puctajul mediu anual Pma=1 pentru a beneficia de o pensie minima de 732 ron,ar trebuie sa am salariul brut(care la privat de regula e acelasi cu cel net-fara sporuri,etc...) de cel putin 2117
Pentru a realiza un punctaj mediu anual de 1 punct,trebuie ca salariul brut al salariatului(asiguratului) sa fie aproximativ egal cu salariul mediu brut pe economie, pe durata realizarii stagiului complet de cotizare.Daca stagiul complet de cotizare va fi depasit,atunci punctajul mediu anual va creste peste 1 punct.
nu salariul brut al salariatului ci venitul brut al salariatului care include : salariul brut,vechimea, sporuri....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculul punctajului pentru pensie in urma primirii de ajutoare la iesirea la pensie supuse cas, cass, impozit spria spria Am iesit la pensie de boala gr.lll in luna iunie 2011 si am primit ajutoare la iesirea la pensie in cuantum de 12800 ron si dupa ce sa retinut cas , cass, ... (vezi toată discuția)
Modul de determinare a punctajului mediu anual ella2010 ella2010 sunt nascuta in 2 aprilie 1952 am 35 ani de serv. la stat plus inca 6 ani cu 1/2 norma la o firma privata . as dori sa stiu cum mi se va calcula pensia ... (vezi toată discuția)
Vreau sa calculez cu aproximatie cuantumul pensiei de invaliditate jetli jetli Buna ziua! Va rog daca ma puteti ajuta: vreau sa calculez cu aproximatie cuantumul pensiei care este egal cu produsul dintre punctajul mediu anual si valoarea ... (vezi toată discuția)