avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Dubla cetatenie:americana si romana-drept de sedere in ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Dubla cetatenie:americana si romana-drept de sedere in Romania ?

Buna ziua,

Verisoara mamei mele are dubla cetatenie, americana si romana. S-a intors din America in Romania si intentioneaza sa ramana aici. A inceput demersurile pentru obtinerea cartii de identitate (si-a scos certificatul de nastere romanesc) dar va mai dura pentru ca ii mai trebuie doua apostille din America pe certificatele de divort.
As dori sa stiu daca, pana la primirea cartii de identitate, trebuie sa obtina vreun drept de sedere in Romania (este aici de cca 6 luni). Va rog sa retineti ca are cetatenie romana, doar ca eliberarea actelor romanesti dureaza.
Va multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 20:10, 18 Ianuarie 2012
fiind cetatean roman nu ii trebuie nici o aprobare ca sa stea in Romania. Ar fi culmea birocratiei romanesti :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fiul meu are 21 de ani si vrea sa obtina carte de identitate ... d2011 d2011 Fiul meu are 21 de ani si vrea sa obtina carte de identitate si domiciliul in Romania. Ce trebuie sa faca pentru a obtine prima carte de identitate considerand ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate pentru cetateni straini BogdanFl BogdanFl Am depus actele de plecare in SUA in anii 80 si mi s-a eliberat un pasaport fara cetatenie. Buletinul mi-a fost retinut la Securitate. In SUA la primirea ... (vezi toată discuția)
Dubla cetatenie magdai75 magdai75 Buna ziua. Am o problema si caut rezolvarea, si am dat peste siteul acesta si am zis sa-mi incerc norocul. Sunt o romanca cu dubla cetatenie ... (vezi toată discuția)