avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Nu-mi restituie acontul
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Nu-mi restituie acontul


Am contactat (telefonic) un transportator auto pentru o cursa Bacau -Sibiu , transport animale (capre) , mi-a cerut un acont pe care l-am depus intr-un cont bancar (500 lei), si am primit prin e-mail o factura proforma cu valoarea de 1800 lei, cat costa transportul. Am anulat transportul cu 10 ore inainte de a fi efectuat din cauze care nu au depins de mine. Mentionez ca costul transportului era stict pe itinerariul Bacau-Sibiu, fara dus-intors ,deoarece transportatorul avea masina in zona Bacau (are curse in toata tara).Acum firma de transport nu vrea sa-mi restituie acontul pe care i l-am trimis. Are acest drept? Ce trebuie sa fac sa-mi recuperez banii, deoarece nu a parcurs nici un km in interesul meu ? Va multumesc !


Cel mai recent răspuns: MIHAELA DEDIȚÃ , Avocat 19:26, 18 Ianuarie 2012
Îl chemaţi în judecată şi solicitaţi restituirea avansului. Dacă nu există un contract sau orice altă dovadă din care să rezulte că vi s.a adus la cunoştiinţă că veţi pierde avansul in cazul anulării transportului nu are nici o şansă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata servicii, pret final diferit de cel negociat Larissa02 Larissa02 Buna seara. Detin o firma de transport marfa care este la inceput din pacate a ramas o masina in Bg pe care am fost nevoita sa o aduc in Ro cu platforma. Aici ... (vezi toată discuția)
Salariu si/sau diurna sofer tir mada_lynap mada_lynap Buna ziua. Sotul meu este angajat din martie la o firma de transporturi rutiere de marfa in spatiul UE(este o firma din Sibiu deschisa de firma-mama din ... (vezi toată discuția)
Contabilitate stanciu mihaela stanciu mihaela ce pasi sunt se urmat pentru a tine contabilitate primara la o firma de transport (vezi toată discuția)