avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Plata servicii, pret final diferit de cel negociat
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Plata servicii, pret final diferit de cel negociat

Buna seara. Detin o firma de transport marfa care este la inceput din pacate a ramas o masina in Bg pe care am fost nevoita sa o aduc in Ro cu platforma. Aici este pb mea. Am sunat la platforma m-am inteles cu un anumit domn la un pret am facut un virament bancar de pe firma pe PF deoarece domnul cu firma nu dispunea de un cont la aceiasi banca ( acesta fiind motivul spus de el) .Am specificat de la telefon caci doresc factura cu TVA mi s-a confirmat ca va fi.Dupa ce autoutilitara a fost ridicata si adusa in Ro in Bucuresti domnul sofer ( altul decat cel cu care luasem eu legatura ) a spus ca nu are nici o factura si ca pretul nu este acela care mi s-a spus la telefon crescuse cu vreo 500 de lei dar factura o voi avea a doua zi. I-am spus domnului caci in conditiile acestea eu nu-i pot da bani el nu a fost de-acord sa dea masina jos de pe platforma si am fost nevoita sa-i dau domnului o parte din bani.Acum imi trimite o factura de la o anumita firma cu suma integrala pe ea. Adica nu tine cont nici de transferul pe care l-am facut din firma pt avans si nici de banii dati in mana. Ce este de facut? Sunt obligata sa achit de doua ori ? Intre noi nu a fost nici un contract nu-mi poate oferi nici foaie de parcurs , cmr sau orice document precum el a facut acest transport.Ar mai trebui sa ii dau 300 de lei la suma care ne-am inteles de la inceput si as vrea sa-i dau acesti bani dar el doreste undeva la 2800 lei. Atat scrie pe factura. Pretul de la tel a fost de 1600 lei transferul bancar pt avans a fost de 660 lei in mana i-am dat 750 lei iar acum factura mi-a dat-o cu 2800 lei. km parcursi de catre aceasta platforma au fost 664 dus-intors ( ro-bg ) .
Ultima modificare: Luni, 5 Octombrie 2015
Larissa02, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandru Georgescu , Contabil 14:27, 16 Octombrie 2015
Ați putea să încercați să achitați prin bancă doar suma rămasă de plată și să le comunicați prin email că avansul l-ați plătit deja, iar pentru suma achitată direct șoferului așteptați să primiți chitanța, în original. Aceste proceduri v-ar putea ajuta la rezolvarea problemei dar vă ajută și la constituirea unei apărări și probatorii pentru demersurile juridice pe care ei le-ar putea demara.
~ Conținut șters la cerere ~
Cum dvs. nu puteti dovedi ca ati platit banii, nici transportatorul nu poate dovedi ca v-a efectuat transportul. Trebuie sa jucati mai tare, prea v-ati lasati prostita de fiecare data. Nu-i mai dati niciun ban. Refuzati plata facturii, amenintati-l cu politia, garda financiara.
Factura este un inscris sub semnătură privată, care face dovadă împotriva emitentului (vânzătorului), în privinţa tuturor elementelor din cuprinsul ei, şi în favoarea destinatarului ei (cumpărătorul). Indiferent de poziţia pe care o va adopta cumpărătorul, dacă o va accepta sau nu, ea are valoarea unei declaraţii unilaterale de voinţă a vânzătorului. Astfel, de exemplu factura emisă de vânzător constituie în mâna cumpărătorului, dovada obligaţiei vânzătorului de a-i preda bunurile mobile indicate în ea. Factura nu face probă în contra destinatarului decât dacă este acceptată, întrucât nimeni nu îşi poate preconstitui mijloacele de probă împotriva unui terţ fără concursul acestuia. Pentru ca factura să fie opozabilă ca instrument probator, cumpărătorul mărfurilor trebuie să restituie vânzătorului factura acceptată. Acceptarea facturii este expresă când destinatarul semnează cu menţiunea „acceptat” pe un exemplar al facturii, pe care îl restituie emitentului. Acceptarea este expresă şi în cazul când destinatarul confirmă factura printr-o scrisoare, telegramă etc. Acceptarea facturii este tacită în cazul în care ea rezultă din manifestări de voinţă neândoielnice care atestă voinţa de a accepta factura. Ati acceptat sub o forma sau alta, factura cu noul pret?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut cu risc cat mai mic Adrian Copil Adrian Copil Am nevoie de sfatul vostru. O cunostinta de-a mea mi-a solicitat niste bani imprumut pe termen de 6 luni. Suma este 15.000 Ron. Avand in vedere ca nu cunosc ... (vezi toată discuția)
Recuperare avans pentru achizitionare teren george_adc george_adc Buna ziua :) As dori sa stiu ce se poate face: am o intelegere verbala cu proprietarul unui teren agricol pentru care am platit un avans de 500 ron pentru ... (vezi toată discuția)
Ieri am facut o mare greseala. am gasit un anunt pe olx cu un ... mariuspisica28 mariuspisica28 Ieri am facut o mare greseala. Am gasit un anunt pe olx cu un telefon si era din alt oras. Tipii mi-au spus ca sunt firma, mai exact bsg amanet si nu pot ... (vezi toată discuția)