Puteti fi angajat cu norma intreaga (acolo unde lucrati - daca nu exista vreo cauza de incompatibilitate) si puteti infiinta pfa - ca pfa lucrati, practic, in timpul liber.
Ca pfa aveti dreptul sa angajati - fie cu norma intreaga fie cu timp partial de lucru, dar va trebui sa incheiati cu aceasta persoana un contract individual de munca pe care il inregistrati la ITM si trebuie sa virati contributiile cerute de lege pentru angajat / angajator. Trebuie sa transmiteti REVISAL (registrul electronic al angajatilor)
In ceea ce priveste calificarea salariatului la pfa nu am certitudinea dar cred ca nu poate avea aceeasi calificare ca si pfa...
Fiind la inceput poate nu e tocmai indicat sa angajati pe cineva deoarece cresc cheltuielile...
Va poate fi de ajutor sa studiati OUG 44/2008 privind functionarea PFA , modificata prin OUG 46/2011 so prin care se permite pfa sa faca angajari (art17)
1. Alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
Art. 17. – (1) PFA isi poate desfasura activitatea conform prevederilor art. 4 lit. a) sau poate angaja, in calitate de angajator, terte persoane cu contract individual de munca, incheiat in conditiile legii.
Magazinul il puteti deschide si in calitate de pfa dar si ca intreprindere individuala sau familiala, dar (cred ca) trebuie sa aveti calificare pentru codul pe care il alegeti...
Aici puteti citi mai multe: Infiintare pfa - ghid complet (1)
www.avocatnet.ro/content/art...
si aici ghid complet (2)
Aici gasiti OUG 44 / 2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre PFA, intreprinderile individuale si familiale
(si) In urmatoarea discutie gasiti informatii utile
Contributii (pfa si salariat)
www.avocatnet.ro/content/for...
pfa si salariat
www.avocatnet.ro/content/for...