avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act vanzare-cumparare sau donatie?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act vanzare-cumparare sau donatie?

Parintii vor sa treaca pe numele meu apartamentul in care locuim. Ce este mai ieftin la notar? Actul de vanzare cumparare sau donatia? Mentionez ca apartamentul este evaluat la 60.000 lei. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 19:41, 18 Ianuarie 2012
Diferenta de costuri nu este foarte mare, formalitatile sunt aceleasi (cadastru, intabulare etc.), important este cat de mult va intereseaza si aspectul juridic al actului (daca sunteti casatorita sau nu, daca mai aveti frati sau surori... toate acestea conteaza din punct de vedere juridic).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de vanzare cumparare apartament melcisor melcisor Buna ziua! Socrii mei vor sa treaca apartamentul pe numele nostru. Asta se va face bineinteles cu act de vanzare cumparare. Poate cineva sa ma ajute cu niste ... (vezi toată discuția)
Vanzare sau donatie apartament ? wvf wvf Sora mamei mele impreuna cu sotul ei sunt de acord sa imi cedeze apartamentul lor(un apartament de 4 camere in Bucuresti Sector 6). Care este varianta cea mai ... (vezi toată discuția)
Lamurire adidenisa adidenisa Ce diferenta este intre contract vanzare cumparare a unui imobil?? si Contract vanzare cumparare cu titlu de dontie???.Referitor la impozite si la siguranta ... (vezi toată discuția)