avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de vanzare cumparare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de vanzare cumparare apartament

Buna ziua!
Socrii mei vor sa treaca apartamentul pe numele nostru. Asta se va face bineinteles cu act de vanzare cumparare. Poate cineva sa ma ajute cu niste informatii?
As dori sa stiu care sunt pasii si cam cat m-ar costa o astfel de tranzactie tinand cont ca nu exista cadastru iar apartamentul are 3 camere.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 11:29, 16 Martie 2010
Actualii proprietari trebuie sa desfasoare demesururi pentru a obtine intabularea proprietatii
Ulterior ,acestia pot materializa actul de vointa prin notar.
Costurile sunt conditionate de locatie,confort apartament ,onorariu notar
buna ziua.
daca sotul/sotia dvs nu mai are frati/surori ar fi indicat un act de donatie, ca si costuri este maiputin oneros decat un act de vanzare cumparare.
si asta ulterior efectuarii formalitatilor de cadastru si publicitate imobiliara.
in cazul contr. de vanzare-cumparare intre ascendenti si descendenti , impozitul se plateste la valoarea declarata de parti .
in cazul actului de donatie intre desecendenti si ascendenti nu se plateste impozit.

daca nu exista si alti descendenti , puteti incheia cu succes un act de vanzare-cumparare sau donatie , ulterior intabularii imobilului .
Ultima modificare: Marți, 16 Martie 2010
Roxana alina Stancu , Avocat
Costurile le aflati de la un birou de cadastru si apoi de la notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot să vând apartamentul fiilor mei? Inimii Inimii Pot sa vând apartamentul fiilor mei cu clauza? (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare cu sau fara clauza? Simona-Florentina Simona-Florentina Socri mei doresc sa treaca apartamentul pe care il detin pe numele nostru. Ei mai detin o casa la tara unde se vor muta peste cateva luni. Am cazut de comun ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament catre copil ADINABODESCU ADINABODESCU Buna ziua.Soacra mea a murit anul trecut. Socrul meu, impreuna cu sotul meu au mostenit apartamentul in care sta socrul meu. Eu am doi baieti, amandoi cu sotul ... (vezi toată discuția)