avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Acte necesare pentru transport marfa, duba sub 3,5 tone
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Acte necesare pentru transport marfa, duba sub 3,5 tone

Am o duba <3,5 T, pe persoana fizica, intrebarea este daca-mi trebuie acte speciale (licenta de transport, etc.) pentru a transporta marfa in Bulgaria sau in alta tara U.E Am si firma dar nu are in codul CAEN transport de marfuri iar masina este pe persoana fizica.
Multumesc pentru orice raspuns.
Cel mai recent răspuns: sorintoader72@yahoo.com , utilizator 06:30, 14 Februarie 2019
Conform reglementarilor in vigoare vehiculele care nu depasesc MTMA de 3.5 to., nu sunt supuse licentierii.

Documentele care trebuie sa se afle la bordul vehiculului in timpul efectuarii transportului de marfa sunt:

Scrisoare de transport CMR, foaie de parcurs, acte doveditoare de provenienta a marfi (aviz de insotire a marfi sau factura).

Daca doriti sa efectuati transport de marfa si in trafic international mai aveti nevoie in plus fata de cel intern, de inspectia tehnica periodica in trafic international (ITPI) care se face la Registrul Auto Roman (RAR), iar pentru germania, in cazul in care masa total maxim autorizata al vehicolului este cuprinsa intre 2,8 si 3,5 to., este nevoie ca soferul sa conduca evidenta timpilor de conducere, respectiv odihna printr-un formular specific acestei evidente. Formularul trebuie a fi completat din momentul in care soferul pleaca in cursa.

In functie de situatia in care va aflati ar mai fi nevoie de urmatoarele documente:
- copia de pe contractul de Leasing al vehiculului
- copia de pe contractul de inchiriere al vehiculului
- copia de pe contractul de munca al soferului (pentru Ungaria va recomandam ca acesta sa fie tradus in limba maghiara).
Buna ziua.
As dori sa-mi comunicati baza legala care stabileste documentele care trebuie sa se afle la bordul vehiculului in timpul efectuarii transportului de marfa, adica Scrisoare de transport CMR, foaie de parcurs, acte doveditoare de provenienta a marfi (aviz de insotire a marfi sau factura)

Multumesc.

Buna ziua,

Postez aici ca sa nu deschid un topic similar.

Situatia pe care vreau s-o lamuresc este cazul unei persoane fizice, duba sub 3,5 tone, transport in romania si doar o singura data (ocazional).

Ce acte trebuiesc prezentate politiei, in cazul unui control si la ce controale ma pot astepta? Masina e pe firma, transportul reprezinta mobila, destinatia si plecarea sunt 2 orase din romania. Nu exista atestat transport marfa sau caen pe firma pt asa ceva. Masina se incadreaza la categoria B. Transportul se face pe timp de zi.

Sper ca am dat toate detaliile necesare unui raspuns.

Va multumesc.
Am si eu o intrebare ,asemanator topicului acestuia.Lucrez la o firma de distributie,si cateodata ma duc 500 km cu masina goala dupa marfa....pot sa transport marfa altuia daca am aviz de insotire a marfii ??pot sa fac aviz de la firma la care lucrez...ca sa nu ma duc cu masina goala,mai fac un ban si eu.
eu nu mai inteleg nimic..la vaslui primaria ne obliga sa facem masinile taxi cele de transport pana la 3,5 t,eu personal am toate actele valabile platesc taxele la anaf ba sant trecut si in SEAP anaf pt institutiile publice am autorizatie cod caen 4941 cam comert,facturi stampila firma,si nu stiu daca sunt sau nu obligat sa fac masina taxi ei spun ca trebuie si autorizatie taxi pentru transport marfa la masinile pana la 3,5 t De ce ? sa dat cumva o lege noua ?mai nou ne opreste politia rutiera pe strada si ne ia numerele de inmatriculare plus amenda 2000 lei...
Ultima modificare: Joi, 14 Februarie 2019
sorintoader72@yahoo.com, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate pacali sistemul? curiosrau curiosrau Nu stiu daca am postat unde trebuie, fiti blanzi. Vreau sa fiu vanzator ambulant, de nebun prin toata tara. Am inteles ca trebuie sa am codul caen si sa ... (vezi toată discuția)
Dducere tva combustibil jackpott jackpott Buna ziua. Recent am deschis o Intreprindere Individuala cu obiect principal de activitate COD CAEN 4941 Transport rutier de marfuri. Specific ca detin o ... (vezi toată discuția)
Ce urmeaza? ianos ianos Am primit o somatie de la un executor judecatoresc ca in termen de o zi sa platesc o anumita suma compusa din restanta credit plus cheltuieli de executare ... (vezi toată discuția)