avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA prestari servicii intracomunitare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

prestari servicii intracomunitare

O SC din RO,inregistratata in scopuri de TVA,inregistrata in ROI, presteaza servicii de amenajari interioare,in baza unui contract incheiat cu o SC din Italia, la diverse locatii (magazine,birouri) din Italia, Franta,Germania.SC din Italia este inregistrata in VIES.
Cum se emite factura din RO?fara TVA si se declara in D390?
Cel mai recent răspuns: nistoroiu , utilizator 21:39, 19 Ianuarie 2012
portivit art. 133, alin. 4, lit. a) din codul fiscal, locul prestarii pentru astfel de servicii este considerat a fi locul unde este situat imobilul amenajat.
in cazul prezentat de dvs. locul prestarii este considerat a fi italia, respectiv franta si germania si va trebui sa emiteti facturi fara tva.
aceste servicii nu se inscriu in regula generala B2B de la art. 133, alin 2 cod fiscal si nu se raporteaza in decl. 390.

atentie insa la amenajarile efectuate in franta si germania. daca firma din italia nu este inregistrata in scopuri de tva in aceste doua tari si deci nu este persoana obligata la plata taxei, atunci dvs. veti fi obligat sa va inregistrati in scopuri de tva in franta si germania (echivalentul art. 153, alin 4 din codul fiscal)

mult succes!
multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa plateste tva-ul pentru o munca in strainatate? AlexandruBZS AlexandruBZS Am o mică companie din domeniul construcțiilor și am avea un șantier în străinătate, la un particular în Franța. Privind TVA-ul, ... (vezi toată discuția)
Prestare servicii intracomunitare daniela62 daniela62 Buna ziua, rog ajutor pentru incadrarea corecta a prestarii de servicii. SC inregistrata in Romania, platitoare de TVA, inregistrata in ROI, presteaza servicii ... (vezi toată discuția)
Obligatii declarative d390 vies remustihenea remustihenea O societate comercila din Romania platitoare de tva, efectueaza o prestare de serviciu unei persoane fizice din Franta (cetatean francez) si colecteaza tva 20% ... (vezi toată discuția)