avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Joaca sau infractiune?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Joaca sau infractiune?

Ce se poate intampla pentru urmatoarele fapte?

Eu si cu inca 4 coleg am scos o fata din liceu [cu fortra] am spalat-o dar problema a fost ca intre timp ea si-a pierdut un ceas in valoare de 200 de euro [valoarea ceasului a fost spusa de catrea ea] .

intrebarea mea este a fost in aceasta fapta ceva penal sau sa poata sa intervina politia pentru asa ceva ?
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 20:26, 19 Ianuarie 2012
Daca ati scos-o cu forta din scoala si i-ati ingradit libertatea, ati putea fi acuzati de lipsirea de libertate in mod ilegal, caz in care au incidenta mai multe variante agravante ale infractiunii, cel putin 3 sau 4, adica, prin rapire, de 2 sau mai multe persoane impreuna, prin violente( fie si de ordin psihic), asupra unui minor( in caz ca fata este minora) , pedeapsa ar fi undeva intre 7 si 15 ani de inchisoare.
Nu inteleg afirmatia,,am spalat-o,,.
Pierderea ceasului v-ar putea incrimina tot pe dvs., pe faptuitori, fie in sensul unei acuzatii de furt, sau, daca fata va declara ca ati exercitat acte de violenta asupra ei( si ati exercitat oricum de vreme ce ati scos-o cu forta din scoala, violenta de ordin psihic sub forma constrangerii este tot un act de violenta), de talharie, fie, in lipsa unor asemenea acuze, tinand cont de faptul ca pierderea bunului sau a avut loc in timpul cat dvs., participantii, ati scos-o din scoala( nu spuneti ce ati facut apoi) , cu consecinta imputarii prejudiciului suferit de catre faptuitori.
Privind intrebarea daca ar putea interveni politia, exista posibilitatea ca fata sa depuna plangere penala, ori, in lipsa unei plangeri, organele de politie ar putea afla si pe alta cale s atunci se vor autosesiza.
Ultima modificare: Joi, 19 Ianuarie 2012
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
fata este majora
fapta a durat 2 max 3 minute , dupa care ne-am intors in clasa
"am spalato" am vrut sa spun ca am puso pe jos am dat zapada pe ea si gata s-a ridicat si a mers in clasa
violente cu urme nu au fost nu are nici un fel de rana vanataie zgarietura nimic ,iar ceasul s-a pierdut in timp ce am scoso afara din liceu
Pai vedeti, mai bine ati fi prezentat faptele de la inceput.daca a fost asa, nu mi se pare a fi vreo fapta cu incidenta penala, totusi, pierderea ceasului se datoreaza faptului ca dvs. ati scos-o afara pe fata si ati ,,spalat-o,, , moment in care ea si-a pierdut ceasul.Ar trebui sa o despagubiti:)
deci fapta penala nu este
4 baieti au scos o fata cu forta din liceu si "au spalat-o"??? Felicitari, sunteti cei mai curajosi si cei mai puternici baieti. Trebuie sa primiti niste premii.Eu sincer, doar pentru faptul asta v-as pedepsi, ceva munca in folosul comunitatii. S-au as pune-o pe fata sa va "spele" si pe voi. X-(..Poate sa depuna plangere pentru agresiune, totusi a fost o agresiune, ca a durat 3 minute sau 3 ore, tot agresiune e, sa nu devina ceva banal "spalatul" cu zapada a unei fete de catre 4 "handralai"..poate sa survina un soc, fata poate muri si de aici, probleme grave pentru "puternicii flacai". Nimci nu justifica faptele alea.

Alte discuții în legătură

Bună ziua, sunt elevă în clasa a 12-a iar anul acesta a venit ... allex.xvi allex.xvi Bună ziua, sunt elevă în clasa a 12-a iar anul acesta a venit un nou director la noi la liceu. Cum a venit, a început să facă schimbări drastice în ... (vezi toată discuția)
Am fost lovita Vivian Ingrid Vivian Ingrid Am fost lovita de un vecin in usa apartamentului meu, cu usa metalica.Am fost apoi amenintata ca ma bate de ma nenoroceste.Agresiunea ar fi fost mult mai ... (vezi toată discuția)
Ce pot pati? Max1986 Max1986 Buna ziua ! Am intampinat o problema care pt mine este destul de grava pentru ca nu am mai avut de-aface cu autoritatile pana acum, dintr-un grup de 7 baieti, ... (vezi toată discuția)