avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ce pot pati?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ce pot pati?

Buna ziua !
Am intampinat o problema care pt mine este destul de grava pentru ca nu am mai avut de-aface cu autoritatile pana acum, dintr-un grup de 7 baieti, 4 au intretinut raporturi sexuale cu 2 tipe...in aceiasi camera,restul de 3 baieti(printre care si eu) nu s-au atins sub nicio forma de fetele respective si nici nu au asistat acolo in totalitate (probabil 5-10 min).Acum fetele au mers la politie, ce se poate intampla cu acei 3 baieti care nu au intretinut raporturi sexuale??? mentionez ca la sfarsitul actului sexual fetele au luat bani
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 23:54, 19 Februarie 2009
Teoretic, se poate retine o complicitate.
Practic trebuie analizat intreg probatoriul de la dosar.
In mod sigur veti da o declaratie, ori ca martor, ori ca invinuit.
E indicat sa mergeti cu avocat sa cand veti da declaratia intrucat riscati o pedeapsa mare si cu executare in regim de detentie.

avocat Claudiu Lascoschi
Probabil ca plingerea la politie s-a facut pentru viol. Depinde impotriva caror persoane din cele 7 a fost formulata plingerea. Probabil ca veti fi chemati sa dati declaratii fie in calitate de invinut, fie in calitate de martor. In prima ipoteza trebuie sa va ginditi la o aparare , va sfatuiesc sa angajati un avocat pentru ca daca nu va puteti disculpa puteti intra la un loc cu ceilalti si atunci e mai grav. Un aparator va poate oferi toate sfaturile de care aveti nevoie, inclusiv despre modul in care se poate sau nu dovedi infractiunea de care ati putea fi acuzat ( conteaza daca se poate dovedi ca raportul sexcual a fost consimtit de acele fete si eventual antecedentele pe care le au- nu neaparat penale)
Am dat deja o declaratie la aproximativ 12 ore dupa incident, in care am declarat ce s-a intamplat cu adevarat, stand de vorba cu mai multi care sa zicem...cunosteau legile cat de cat, au zis ca in cel mai rau caz as putea primi ceva cu suspendare pt ca e prima abatere.Acum nu stiu ce sa zic si de asemenea nici ce sa fac.
Va multumesc pt raspunsuri.
Revin asupra problemei si mentionez faptul ca victemele au recunoscut in decalartiile acestora cum ca doar 4 dintre baieti au intretinut raporturi sexuale cu acestea iar 3 dintre noi NU.Intr-un cuvant cand am folst la politie, am fost chemat ca si martor.
Daca este vorba de reclamatie pt viol,aceasta necesita administrarea probatoriului.Daca a existat opunere din partea victimelor,nu aparenta,ci categorica;daca vecinii au auzit zgomote suspecte;daca au certificat medico-legal care sa ateste consumarea unui act sexual prin agresiune in sensul existentei unor urme de agresiune;daca au obiecte de vestimentatie rupte;circumstantele in care au ajuns in acel imobil,etc.Consider ca este prematur sa ma pronunt.Tineti-ma la curent.Sa nu cedati la o propunere din partea lor cu privire la o suma de bani pentru retragerea plangerii.Alin.5 al infr.de viol a fost inlaturat de legiuitor in sensul in care raspunderea penala nu maipoate fi inlaturata prin impacarea partilor.

Alte discuții în legătură

Corupere de minori catalin.munteanu5 catalin.munteanu5 Iata situatia mea : acum 1 an si jumatate lucram la un peco cu motel.Seara in parcare care era la o oarecare distanta veneau din cand in cand niste ... (vezi toată discuția)
Este legala inlocuirea unei declaratii intr-un dosar? violeta_vn violeta_vn Buna ziua, In urma cu ceva timp am depus o plangere la parchet pentru amenintare si santaj. Saptamana trecuta am fost chemata la politie sa dau declaratie, ... (vezi toată discuția)
Corupere de minori aculin aculin ce mi se poate intampla daca am intretinut relati sexuale cu o fata doar ca baiatul are 16 ani si fata 13 si parinti acesteia a declarat ca am corupto dar am ... (vezi toată discuția)