avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... corupere de minori
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

corupere de minori

Iata situatia mea :
acum 1 an si jumatate lucram la un peco cu motel.Seara in parcare care era la o oarecare distanta veneau din cand in cand niste prostituate. Eu am dat niste declaratii care le acuzau la politie de bunavoie pt ca mi-au cerut ajutorul. Am aflat de curand ca una dintre ele e minora (peste 15 ani) si au declarat la randul lor ca am intretinut relatii sexuale cu ele., iar acum sunt citat ca martor la proces...simpla declaratie a unui minor fara nici un fel de dovezi ( aceste lucruri se intamplau acum 3-4ani) ma pot acuza(incrimina) in vreun fel?..exista vreun termen maxim (zile) in care poate fi depusa o declaratie de acest gen? in caz de viol parca e de maxim 60 de zile... Multumesc anticipat..!
Cu respect, Catalin Munteanu
In cazul in care in citatie este mentionata calitatea de martor,nu aveti de ce sa va faceti griji.Nu aveti calitatea de invinuit sau inculpat.Sfatul meu este sa va luati un avocat.

Daca veti fi invinuit,apelati la un avocat.
Ultima modificare: Marți, 6 Ianuarie 2009
Gabriela Mihai, Avocat
Pai, este vorba de acum un an sau acum 3-4 ani?
Depinde foarte mult de probele care sunt in dosarul respectiv. Daca nu ati intretinut relatii sexuale cu ele, probabil ca nu aveti nici o problema. Puteti ajunge din martor in inculpat.
catalin.munteanu5 a scris:

Iata situatia mea :
acum 1 an si jumatate lucram la un peco cu motel.Seara in parcare care era la o oarecare distanta veneau din cand in cand niste prostituate. Eu am dat niste declaratii care le acuzau la politie de bunavoie pt ca mi-au cerut ajutorul. Am aflat de curand ca una dintre ele e minora (peste 15 ani) si au declarat la randul lor ca am intretinut relatii sexuale cu ele., iar acum sunt citat ca martor la proces...simpla declaratie a unui minor fara nici un fel de dovezi ( aceste lucruri se intamplau acum 3-4ani) ma pot acuza(incrimina) in vreun fel?..exista vreun termen maxim (zile) in care poate fi depusa o declaratie de acest gen? in caz de viol parca e de maxim 60 de zile... Multumesc anticipat..!
Cu respect, Catalin Munteanu

Daca avea peste 15 ani nu puteti fi acuzat.
Pentru viol sunt necesare probe temeinice si nu o declaratie.
Dar daca dati o declaratie cum ca ati violat-o situatia va fi diferita.Nu exista termenul de 60 de zile pt viol.

avocat Claudiu Lascoschi
catalin.munteanu5 a scris:

Eu am dat niste declaratii care le acuzau la politie de bunavoie pt ca mi-au cerut ajutorul........... ,iar acum sunt citat ca martor la proces...

Atat timp ce ati dat niste declaratii la politie este ceva normal sa va citeze ca si martor. Fiind martor....nimeni nu va acuza cu nimic. Asa ca nu trebuie sa va faceti probleme, ci mergeti si sa sustineti ceea ce ati declarat la politie (speram ca atunci ati spus adevarul).
Aveti grija ce declarati ,dau dreptate d-nei avocat Gabriela A.

Alte discuții în legătură

La ce pedeapsa sa ma astept? taabian taabian M-am dus la curve, pe centura. Negociez cu una 500 lei pt.2 ore , dar ea dupa nici 2 minute imi zice ca o cheama pestele. Evident fals, nici nu i-a sunat ... (vezi toată discuția)
Corupere de minori aculin aculin ce mi se poate intampla daca am intretinut relati sexuale cu o fata doar ca baiatul are 16 ani si fata 13 si parinti acesteia a declarat ca am corupto dar am ... (vezi toată discuția)
Ce pot pati? Max1986 Max1986 Buna ziua ! Am intampinat o problema care pt mine este destul de grava pentru ca nu am mai avut de-aface cu autoritatile pana acum, dintr-un grup de 7 baieti, ... (vezi toată discuția)