avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca

O persoana care se afla in preaviz, dar are pe linga functia de baza si un contract de munca partial cu 2 ore, pierde salariile compensatorii pe care urmeaza sa le primeasca de la unitatea la care este in preaviz?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:06, 23 Ianuarie 2012
Ce fel de preaviz? .. penru concediere sau pentru demisie ? ... salariile compensatorii se acorda de la angajatorul unde a fost concediat si nu au nicio legatura cu celelalte rapoarte de munca pe care le mai are salariatul concediat.
preavizul este pentru concedieri colective. am inteles (poate gresit) ca nu se mai acorda salariile compensatorii daca ai alte contracte de munca in perioada preavizului.
va multumesc anticipat.
Buna ziua,
Ar trebui sa consultati si Contractul Colectiv de Munca la nivel de unitate- aplicabil in cazul societatii la care sunteti angajata. Este posibil sa fie mentionata acolo aceasta conditie.
Totusi, in mod normal nu ar trebui ca acel contract de munca sa conditioneze acordarea salariilor compensatorii de catre angajatorul care va concediaza.
multumesc pentru raspuns, dar as dori sa va mai intreb ceva: de ce angajatorii fug de contractele de prestari servicii?
Poate va raspunde un angajator.:)

Alte discuții în legătură

Concediere colectiva sau individuala? magda_oancea magda_oancea Buna seara, Daca din cadrul unui compartiment s-au disponibilizat 7 persoane dar la nivel de societate s-au disponibilizat 32 de persoane din 2600 ... (vezi toată discuția)
Preaviz si co in caz de concediere valery_70 valery_70 In data de 22.07.2008 am fost anuntati ca firma nu ne mai poate asigura de lucru din 23.07 si ne concediaza .Va rog sa-mi spuneti daca avem dreptul la ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale si salarii compensatorii andreiszabou andreiszabou Buna ziua. Sunt pus in situatia de a fi dat afara de la locul de munca pentru prima data , si cu anumite probleme.As avea cateva intrebari pentru a ma ... (vezi toată discuția)