avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... loc de munca - sunt fortata sa imi semnez demisia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

loc de munca - sunt fortata sa imi semnez demisia

buna dimineata. as dori si eu un raspuns la intrebarea mea si sa ma invatati ce sa fac.lucrez cu contract de munca pe o perioada nedeterminata la o anumita firma din jud.ilfov. ieri de dimineata mam trezit cu unul dintre sefi cu demisia mea in mana in care ma sfatuia sa o semnez pe motiv ca postul pe care lucrez se desfiinteaza si ca de la 1 februarie nu mai are nevoie de mine. bineinteles ca nu am semnat. ce ma sfatuiti sa fac pentru ca in somaj zic ca nu pot sa ma dea. as dori un raspuns cat mai repede,cu sfaturile dumneavoastra. va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Perspective , utilizator 12:35, 19 Ianuarie 2012
Demisia reprezinta vointa salariatului si nu va poate fi impusa de angajator. Daca postul se desfiinteaza sa va concedieze cu art.65 (1) pentru a beneficia de somaj.
Motivatia lor ca "nu va pot da in somaj" nu are acoperire legala. Aveti dreptul la somaj daca aveti un stagiu de cotizare de 12 luni in ultimele 24 si daca concedierea se face cu art. sus amintit.
va multumesc pentru raspuns.dar in cazul in care angajatorul nu vrea sa ia in calcul concedierea cu art 65(1) ce este de facut? va multumesc mult!
Ultima modificare: Joi, 19 Ianuarie 2012
giullia, utilizator
In aceasta situatie si daca desfiintarea postului este adevaratul motiv al concedierii dvs. este desfiintarea postului, singura solutie pe care o poate adopta angajatorul este concedierea conform art. 65 (1). Refuzati semnarea demisiei, mergeti la serviciu si indepliniti-va atributiile ca si pana acum. Nu dati niciun motiv angajatorului sa va concedieze disciplinar sau pentru necorespundere profesionala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De ce nu vrea sa imi dea drepturile ? dana92 dana92 Salutare ! Am lucrat in Pitesti la un magazin de bauturi ( inca lucrez ) , un an de zile . Mentionez ca este doar un punct de lucru , undeva ... la iesirea ... (vezi toată discuția)
Demisie cu preaviz sau nu!!! Cosmino Cosmino Companie:multinationala Domeniu:caen 9200-Jocuri de noroc;capital 100% privat; M-am angajat in mai 2008 pe postul de \"Atendant\" operator sala,apoi in ... (vezi toată discuția)
Cum pot beneficia de indemnizatie de somaj? kosty_bancila kosty_bancila Am si eu o intrebare sunt angajat la o firma de paza de un an de zile si pana acum eram 3 angajati in acel loc acum patronul a hotarat sa ramana doar 2 din ... (vezi toată discuția)