buna dimineata. as dori si eu un raspuns la intrebarea mea si sa ma invatati ce sa fac.lucrez cu contract de munca pe o perioada nedeterminata la o anumita firma din jud.ilfov. ieri de dimineata mam trezit cu unul dintre sefi cu demisia mea in mana in care ma sfatuia sa o semnez pe motiv ca postul pe care lucrez se desfiinteaza si ca de la 1 februarie nu mai are nevoie de mine. bineinteles ca nu am semnat. ce ma sfatuiti sa fac pentru ca in somaj zic ca nu pot sa ma dea. as dori un raspuns cat mai repede,cu sfaturile dumneavoastra. va multumesc!
Demisia reprezinta vointa salariatului si nu va poate fi impusa de angajator. Daca postul se desfiinteaza sa va concedieze cu art.65 (1) pentru a beneficia de somaj.
Motivatia lor ca "nu va pot da in somaj" nu are acoperire legala. Aveti dreptul la somaj daca aveti un stagiu de cotizare de 12 luni in ultimele 24 si daca concedierea se face cu art. sus amintit.
In aceasta situatie si daca desfiintarea postului este adevaratul motiv al concedierii dvs. este desfiintarea postului, singura solutie pe care o poate adopta angajatorul este concedierea conform art. 65 (1). Refuzati semnarea demisiei, mergeti la serviciu si indepliniti-va atributiile ca si pana acum. Nu dati niciun motiv angajatorului sa va concedieze disciplinar sau pentru necorespundere profesionala.