avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Sponsorizare non UE - freelancer
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Sponsorizare non UE - freelancer

Salutare membrilor Avocatnet,

O sa trec direct la prezentarea problemei

Situatie actuala
Sunt programator freelancer Adobe Flash si creez jocuri gratuite pentru web ca si hobby/job.
Jocurile mele sunt sponsorizate de un client din USA (el cere sa ii pun logo si link catre situl lui in joc) pentru a-si face brandul popular si pentru a obtine vizitatori noi.

In schimb eu primesc sponsorizare in bani direct contul personal.
Nu am PFA, nici nu sunt somer. Am plecat de la firma la care am lucrat "cu acordul partilor".

Cum pot face sa nu am probleme privind aspectele legale?
Din cate stiu nu trebuie sa platesti taxe in cazul sponsorizarilor.
Credeti ca se aplica termenul de sponsorizare ?
Daca da, cine face contractul ? Eu sau sponsorul?

Alte discuții în legătură

Intrebari pentru situatia in care ma aflu( pfa ) bogda_s bogda_s Buna! Situatia mea este urmatoarea;intentionez sa devin PFA pentru a putea desfasura o activitate independenta in domeniul IT.Domeniul de activitate ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare GEORADU1971 GEORADU1971 cum pot beneficia de o sponsorizare pentru achizitionarea de proteze auditive pentru un copil minor,prin contract de sponsorizare sau de mecenat ? M-i s-a ... (vezi toată discuția)
Problema in instanta clNRR clNRR Buna ziua, numele meu este Andrei si as dori sa aflu, daca eu am fost dat in judecata ca parat si am 2 complici, iar apoi am reusti sa ma inteleg cu firma ... (vezi toată discuția)