avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Intrebari pentru situatia in care ma aflu( PFA )
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Intrebari pentru situatia in care ma aflu( PFA )

Buna!

Situatia mea este urmatoarea;intentionez sa devin PFA pentru a putea desfasura o activitate independenta in domeniul IT.Domeniul de activitate este "Activităţi de editare a jocurilor de calculator - CAEN 5821".
In principiu ma ocup cu productia de jocuri pe calculator pe care urmeaza sa le vand prin intermediul Websiite-ului propriu ,in format electronic pe piata internationala(America,Europa,Asia...).Websiteul si jocurile vor fi facute numai in limba engleza.Cumparatorii vor face platile online cu cardul si vor primi produsul prin download.Am cateva nelamuriri pe care as vrea sa le discutam ,si anume:
-ca PFA pot avea un nume de Brand plus LOGO?
-pot sa-mi tin contabilitatea in urmatoarele conditii; platile is facute printrun serviciu gen PayPal,ClickBank iar banii sunt transferati intr-un cont bancar de PFA,si cu extrasele de cont impreuna cu toate copiile dupa facturile emise clientilor in format electronic imi tin contabilitatea in partida simpla ( tranzactiile for fi facute complet automat ).
-cine fac controale si ce anume vor verifica?
-la controale se vor cere acte de provenienta pentru computer,birou ,programele care le folosesc etc.?
-un joc se realizeaza cu mai multe programe ,pentru unele din ele nu se fac studii, ele vin cu documentatie proprie ,va trebui sa am dovada ca stiu sa le utilizez? Am cursuri in grafica digitala , un joc este 98 % grafica ,este deaujuns atat pentru a putea dovedi ca pot desfasura activitatea(nu exista nici unde in lume studii si diplome care atesta calificarea,spun din nou ca jocurile se realizeaza cu mai multe programe cu documentatie proprie,iar eu ,chiar daca nu am lucrat in industria jocurilor ,am experienta necesara pentru ca fac asta de cativa ani ca hobby)(cunosc cateva firme din alte tari din acelasi domeniu ,in special Statele Unite,care is constituite din una sau doua persoane, ma intreb daca in Romania as putea sa fac si eu asta? ) .
Cum as putea dovedi calificarea mea pt activitatea asta?
-web site-ul va trebui declarat undeva(va avea un domeniu .COM)?(si acesta va fi facut tot de mine)
Din cate stiu va trebui sa sa pun pe site o lista cu termeni si conditii in ceea ce priveste folosirea acestuia,acei termeni si conditii is impusi de mine sau exista ceva tipizat?Daca stiti mai multe despre legiile internetului imi puteti spune va rog!
-in timp ce lucrez la o societate comerciala pot deveni PFA si sa-mi desfasor activitatea in paralel si independent de acea societate?

Astea-s intrebari la care n-am reusit sa le gasesc raspuns, ma pueti ajuta!








Cel mai recent răspuns: A. Ionut , Consilier juridic 08:47, 8 August 2008
[ link extern ] /

Multe intrebari, pentru inceput, vezi legislatia specifica de pe acest site.
- ca PFA nu poti avea un nume de brand sau de firma. Denumirea este formata din numele tau la care se adauga Persoana Fizica Autorizata.
- calificarea se poate dovedi cu certificatul de absolvire a cursurilor de grafica sau copie dupa carnetul de munca din care sa rezulte minim 2 ani experienta in domeniu;
- puteti sa fiti in acelasi timp angajat dar si sa prestati si servicii ca persoana fizica autorizata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc sa programez un joc,apoi sa il vand; impozitare thelonevolk thelonevolk Bună seara, avocatnet.ro Am și eu o întrebare și doresc răspunsuri de la oameni care au mai lucrat cu situații de genul preferabil. Doresc, ... (vezi toată discuția)
Declararea veniturilor în următoarea situație ami_m ami_m Buna ziua, Dacă este posibil, aș dori să mă lămurească și pe mine cineva dacă și cum trebuie declarate veniturile în următoarea situație, astfel ... (vezi toată discuția)
Pfa caen 5821/5829 fara studii superioare ganton ganton Buna ziua, Exact cum spune si titlul, se poate obtine autorizatia de PFA, cod caen 5821 sau 5829 fara studii superioare? (Inca nu am terminat facultatea). ... (vezi toată discuția)