avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Doresc sa programez un joc,apoi sa il vand; impozitare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Doresc sa programez un joc,apoi sa il vand; impozitare

Bună seara, avocatnet.ro
Am și eu o întrebare și doresc răspunsuri de la oameni care au mai lucrat cu situații de genul preferabil.
Doresc, în ianuarie, să creez un joc, iar apoi să îl vând digital prin anumite platforme (Steam și Desura în mare parte).
Problema este că, să spunem, reușesc să încasez 200.000 euro, eu apoi cum trebuie să procedez cu fiscul? Având în vedere că eu fac jocul fără să am o firmă, pur și simplu ca programator independent.
Nu am nici PFA, nici firmă, platformele respective îmi permit să creez jocuri deși nu dețin o companie, problema este cu încasatul baniilor.
Eu când mă voi duce la fisc să îmi declar banii, nu îmi vor cere socoteală ?

Îmi cer scuze dacă nu am postat în secțiunea care nu trebuie, însă nu știu mai exact unde s-ar incadra întrebarea mea, vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: thelonevolk , utilizator 01:03, 20 Decembrie 2013
Cea mai simpla forma e sa va autorizati ca pfa cu cod caen 5821 - Activitati de editare a jocurilor de calculator; 5829 – Activitati de editare a produselor software; 6201 - Activitati de realizare a soft-ului la comanda (software orientat client).
Trebuie sa aveti o diploma de studii/calificare in domeniu pe care o s-o puneti la dosar cand veti merge la registrul comertului pentru autorizare.
De ce as avea nevoie de diploma de studii sau calificare in domeniul? Chestia e ca tot ce fac, va fi pe cont propiu, iar apoi imi voi vinde produsul prin diferite platforme. Banii practic ii incasez de la platforme care vand jocul mai departe la diferite persoane.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod caen pt actuari grandanat grandanat Vreau sa-mi fac un PFA cu urmatoarele CAEN-uri : Cod caen - 620 Activitati de servicii in tehnologia informatiei 6201 Activitati de realizare a soft-ului ... (vezi toată discuția)
cod caen pentru venituri admob in aplicatii mobile alinescoo alinescoo Va salut, acesta fiind primul meu post. Felicit toti userii acestui site, deoarece de aici am gasit raspunsuri la multe intrebari de-a lungul timpului. ... (vezi toată discuția)
Vreau sa ma autorizez ca pfa nazdravan nazdravan buna seara as vrea sa lansez o revista cu scop publicitar (veniturile vor fi din vanzare spatiu publicitar nu din vanzare) si as vrea sa stiu daca este ... (vezi toată discuția)