Bună seara, avocatnet.ro
Am și eu o întrebare și doresc răspunsuri de la oameni care au mai lucrat cu situații de genul preferabil.
Doresc, în ianuarie, să creez un joc, iar apoi să îl vând digital prin anumite platforme (Steam și Desura în mare parte).
Problema este că, să spunem, reușesc să încasez 200.000 euro, eu apoi cum trebuie să procedez cu fiscul? Având în vedere că eu fac jocul fără să am o firmă, pur și simplu ca programator independent.
Nu am nici PFA, nici firmă, platformele respective îmi permit să creez jocuri deși nu dețin o companie, problema este cu încasatul baniilor.
Eu când mă voi duce la fisc să îmi declar banii, nu îmi vor cere socoteală ?
Îmi cer scuze dacă nu am postat în secțiunea care nu trebuie, însă nu știu mai exact unde s-ar incadra întrebarea mea, vă mulțumesc.
Cea mai simpla forma e sa va autorizati ca pfa cu cod caen 5821 - Activitati de editare a jocurilor de calculator; 5829 – Activitati de editare a produselor software; 6201 - Activitati de realizare a soft-ului la comanda (software orientat client).
Trebuie sa aveti o diploma de studii/calificare in domeniu pe care o s-o puneti la dosar cand veti merge la registrul comertului pentru autorizare.
De ce as avea nevoie de diploma de studii sau calificare in domeniul? Chestia e ca tot ce fac, va fi pe cont propiu, iar apoi imi voi vinde produsul prin diferite platforme. Banii practic ii incasez de la platforme care vand jocul mai departe la diferite persoane.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.