avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ipoteca in Noul Cod Civil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ipoteca in Noul Cod Civil

Ma poate ajuta cineva cu o interpretarea a articolelor ce reglementeaza Ipoteca in Noul Cod |Civil,eventual o comparatie intre legislatia in vigoare si cea anterioara?Nu am gasit doctrina pe Noul Cod,vis a vis de aceasta institutie juridica si ma gandesc ca sunt altii mai norocosi in a caror biblioteca se gasesc astfel de carti sau putin mai dotati d. p.d.v.intelectual si binevoitori in acelasi timp!Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Iulia Toader , Consilier juridic 22:56, 19 Ianuarie 2012
Si nu mi e foarte clara nici clasificarea ipotecii.Anterior intrarii in vigoare a noului cod ,ipoteca se clasifica in legala si conventionala.In actualul cod ipotecile legale sunt reglementate in cadrul sectiuni a 2 a cu privire la ipoteca imobiliara iar cele conventionale in sectiunea 1 (Dispozitii generale).Rog o minte luminata sa ma ajute si pe mine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rendez-vous juridic cu noul cod civil. garanþiile ºi tot restul ContSters77883 ContSters77883 După ce am terminat contractele, am luat un avânt mare să termin cât mai curând lectura, şi să citesc în totalitate noul Cod Civil. În acest sens, am ... (vezi toată discuția)
Se poate cumpara o casa de la un vanzator care are ipoteca conventionala? dr_bucuresti dr_bucuresti As vrea sa cumpar o casa de la cineva care are o ipoteca conventoinala pe acea proprietate. Sub ce forma poate afecta aceasta cumparatorul? Ipoteca ... (vezi toată discuția)
Ipoteca executionala = ipoteca legala ??? vio c vio c caz concret: in urma derularii procedurii de executare silita efectuata asupra bunurilor unui debitor de o institutie bugetara in baza OG nr. 61/2002, la ... (vezi toată discuția)