avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Copie dupa pontaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Copie dupa pontaj

Va rog mult sa ma indrumati cum trebuie sa procedez pentru a intra in posesia unei copii de pontaj pe luna decembrie pentru ca am cerut verbal sa mi se dea si mie 1 copie dupa pontajul lunii decembrie iar directorul economic mi-a transmis ca nu se poate .Cum ar trebui sa procedez va rog sa ma indrumati si daca acest lucru este reglementa de vreo lege anume sa -mi transmiti si mie acesti pasi de urmat .Va rog urgent. Mersi mult.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:15, 19 Ianuarie 2012
faceti o sesizare la ITM si aratati care este problema.
Nu tine de domeniul ITM-ul acest lucru ... refuzul angajatorului de a elibera o copie de pe pontaj ...

art.34 alin.5 C.mun.:
La solicitarea salariatului sau a unui fost salariat, angajatorul este obligat sa elibereze un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate.

art.8 alin.3 din HG nr.500/2011:
La solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

Din cele doua texte de lege , reiese ca angajatorul nu are o astfel de obligatie ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare MariusZoltan MariusZoltan Buna , As dorii si eu un raspuns la o intrebare . Pe data de 1 noiembrie 2012 am incetat activitatea prin demisia mea la o societate .La aceasta societate am ... (vezi toată discuția)
Carte de munca lucicapuiu1960 lucicapuiu1960 Buna ziua!Am o problema daca ma sfatuiti sau ma puteti indruma ce sa fac.Caut cartea de munca a tatalui care e bolnav sa poata avea o pensie,am solicitat ... (vezi toată discuția)
Refuz eliberare adeverinta medicala 22.08.2009 22.08.2009 Va solocit a m ajuta cu un raspuns la problema mea, am solicitat societatii unde lucrez o adeverinta ptr medic, ptr internare,angajatorul nu a vrut sa-mi ... (vezi toată discuția)