Buna ziua.
Am o problema legata de dosarul pt indemnizatia de somaj.Locuiesc in judetul Valcea si pana pe data de 19 12 2011 am lucrat la o firma din Pitesti jud Arges(nu dau numele pt ca nu vreau sa fac reclama).Pe data de 17 01 2012 am fost chemat la firma pt a ridica actele necesare pt dosarul de somaj...mai devreme mi-au zis ca nu este posibil sa elibereze aceste acte.
Mi-au dat Anexa 26,Adevarinta de vechime, si o Adeverinta prin care reiese ca am fost angajatul firmei respective pana la data mai sus mentionata si ca mi-a incetat CIM in baza art 56 lit "i".
A doua zi am fost la AJOFM Rm Valcea sa depun dosarul..de aici incepe problema ...
Cei de la Ajofm Rm Valcea mi-au zis ca adeverinta prin care reiese ca incepand cu data de 19 12 2011 contractul individual de munca a incatat in baza art 56 lit "i" nu este valabila si ca trebuie sa duc o decizie de incetare a activitatii.
M-am dus iar la firma din Pitesti pt a obtine aceea decizie,iar tipa care mi-a eliberat actele precedente mi-a zis ca ei nu au eliberat niciodata asa ceva.
Mentionez ca am mai avut alti colegi care au avut aceleasi acte ca si mine,au lucrat in aceeasi perioada dar ei au domiciliu in jud Arges ,dosarele le-au depus la AJOFM Arges....si au fost acceptate.
Va rog foarte mult sa ma ajutati cu sfaturi pentru ca nu stiu ce trebuie sa mai fac...
Firma la care ati lucrat este obligata sa va elibereze urmatoarele acte (necesare la somaj):
- anexa 26
- adeverinta de vechime (cea care tine locul cartii de munca)
- decizia de incetare a activitatii (am inteles ca aici este problema...angajatorul este obligat sa va elibereze un exemplar al deciziei de incetare a activitatii.Daca au zis ca nu au eliberat niciodata asa ceva...ori nu stiu despre ce este vorba, ori...au incercat sa "scape" de dvs.Insistati.Daca refuza in continuare, faceti o sesizare la ITM, explicati despre ce este vorba, ITM este obligat sa va raspunda in scris).
- raportul per salariat (se elibereaza din Revisal).
1. - Dvs. ati avut un CIM pe perioada determinata si in el scrie data inceperii si data incetarii de drept acestuia si de aceea angajatorul spune ca nu mai trebuie emisa decizia de incetare a CIM.
- In practica se procedeaza la emiterea unei decizii de incetare deoarece nu se stie daca acel CIM a fost sau nu prelungit.
2. Dar daca v-a fost eliberata o adeverinta cu perioada lucrata aceasta putea fi admisa de AJOFM dar poate nu a fost completa: trebuia sa scrie in ea ca a incetat CIM nr.___/____.
3. Mergeti la ITM de care apartine angajatorul, singura institutie care il poate convinge pe acesta sa emita decizia de incetare a CIM.
Somaj
gyuricv
din 18 iunie am fost restructurat de la firma iar de atunci nu pot sa primesc ajutorul de somaj, am facut reclamatie la ITM Brasov nimic, am facut plingere ... (vezi toată discuția)