avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Mobilier - incadrat la obiecte de inventar sau la ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Mobilier - incadrat la obiecte de inventar sau la mijloace fixe?

Buna ziua,

am achizitionat pentru dotarea bibliotecii noastre mobilier alcatuit din mai multe piese, factura fiind in valoare totala de 3.000 de lei.
Tinem contabilitatea in partida simpla, si ma intereseaza daca trebuie sa-l incadram la obiecte de inventar - avind in vedere ca sunt mai multe piese, si valoarea nici uneia dintre ele nu depaseste 1800 lei - sau sa-l consideram ca o unitate (generic, "mobilier biblioteca") si sa-l incadram la mijloace fixe.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Oar , utilizator 11:13, 19 Ianuarie 2012
Cum este trecut pe factura? Ansamblu mobilier, 1 buc, suma de............
Sau pe bucati?
pe bucati, si sumele trecute pentru fiecare, iar la sfirsit totalul
Cred ca e decizia dumneavoastra, dar eu spun ca merg la obiecte de inventar.
E putin interpretabil, depinde cum puneti problema:
1. e un ansambu per total
2. e mobilier fiecare bucata
Da, tocmai din pricina asta aveam si noi nelamurirea ...
Dar si noi ne-am gindit initial sa incadram piesele ca obiecte de inventar, deci asa o sa facem in cele din urma.
Va multumim

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Receptie mobilier birou contawest contawest Buna ziua, S-a primit o factura reprezentand executie mobilier birou.Factura are anexa o schita privind mobilierul.Valoarea este peste 1800 lei. Se poate la ... (vezi toată discuția)
Mijloc fix / ob. de inventar, receptie cladire niko 94 niko 94 1. Am o factura pe care scrie mobilier birou, val totala 2000 lei,pret unitar 1680,67 lei Ca sa fie mijl fix trebuie sa aiba val 1800 lei, dar banuiesc ca ... (vezi toată discuția)
Obiect de inventar vs mijloc fix sub_bass2002 sub_bass2002 Am si eu o intrebare. Am cumparat la firma un calculator in valoare de 2600 ron. Pe factura apar separat pisele ( procesor, boxe, monitor....). Cum ... (vezi toată discuția)