avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Autorizatie functionare primarie
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Autorizatie functionare primarie

Buna ziua!
Am o societate comerciala cabinet stomatologic.
Intrebarea mea catre dumneavoastra este : am nevoie de autorizatie de functionare de la Primaria sectorului 3 in care isi desfasoara activitatea firma? Va intreb pentru ca am colegi care nu au asa ceva in timp ce altii sustin ca am nevoie pentru ca sediul firmei este in sectorul 3, acesta fiind singurul care ar mai emite ,chipurile ,asemenea autorizatii.
Imi puteti spune deasemenea de unde pot afla care sunt toate autorizatiile, contractele,avizele sau mai stiu eu ce alte hartii obligatorii pe care trebuie sa le aiba o societate comerciala, pentru ca in Legea societatilor comerciale nu am gasit asemenea informatii.

Va multumesc mult !
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT - MEDIATOR , Avocat 17:02, 16 Noiembrie 2009
Nu trebuie!
Acestea sunt actele necesare pentru avizarea cabinetului individual
Dovada de detinere a spatiului (comodat, act de vanzare-cumparare, contract de inchiriere, donatie, etc.). Pentru cabinete medicale dentare din intreprinderi sau institutii, acordul scris al conducerii acestora in vederea infiintarii cabinetului medical;
Autorizatia de libera practica a medicului titular;
Dovada achitarii, la zi, a cotizatiei catre CMDB;
Taxa de avizare: 2.000.000 lei (200 RON), care se achita la sediu;
Acordul asociatiei de locatari, daca spatiul se afla intr-un imobil cu mai multe apartamente si al vecinilor de palier;
Existenta dotarii minime necesare functionarii cabinetului medical;
Cerere tip completata in momentul depunerii actelor (modelul se gaseste la CMDB);
Dosar de incopciat (de hartie);
Copie dupa cartea/buletinul de identitate.
Multumesc pentru raspuns , dar n-am priceput nimic decat ca " nu trebuie."
Cabinetul meu stomatologic functioneaza de cateva luni sub forma de SRL, avand avizele de la Sanepid, Colegiul medicilor, este inregistrat in Registrul Unic al Cabinetelor Medicale.
Problema mea este ca intamplator am aflat de prezumtiva necesitate a unei autorizatii de functionare de la primarie pe care se pare ca numai sectorul 3 o mai elibereaza.
Daca aveti informatii in acest sens va rog sa mi le impartasiti, efortul dvs fiind extrem de apreciat.
Cel mai bine intrebati la ei la PS3 pe Lucretiu Patrascanu, o sa va spuna daca trebuie sau nu, caci ei stiu ce hotarare de consiliu local au dat. In plus unele primarii de sector cer avizarea orarului de lucru, intrebati si aceasta.
Nu uitati de contract de salubritate si contract de dezinsectie si deratizare cu o firma autorizata de PMB (a se vedea HCGMB nr.147/2005)
La primaria sect.3 va puteti informa daca cer asa ceva. Tot ei va spun ce acte trebuie la dosar . Tipizatele( cerere pt. autorizatie,orar ) tot de acolo le luati.
Nu va costa nimic eliberarea autorizatiei (atentie se lasa cu amenzi ).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Medic dentist - pfa? Benefit Consult Benefit Consult Buna ziua. As vrea si eu niste pareri legate de infiintarea unui pfa de catre un medic dentist. La registrul comertului mi s-a spus ca doctorii nu pot face ... (vezi toată discuția)
Radiologie dentara la parterul unui bloc de locuinte EdituraMaxim EdituraMaxim Buna ziua, Va rog sa ma imi spuneti care este legislatia care prevede autorizatiile/avizele/acordurile necesare pentru a functiona o radiologie dentara la ... (vezi toată discuția)
Spațiul pentru un cabinet stomatologic Ion.Me Ion.Me Buna ziua tuturor! Unde as putea gasi cele mai noi si relevante informatii despre regulamentul in ceea ce priveste spatiul pentru un cabinet stomatologic? Care ... (vezi toată discuția)