avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu sot in puscarie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu sot in puscarie

Sunt intr-o situatie disperata. Sotul meu este inchis in Italia si dorim amandoi sa divortam. As dori sa ma lamuriti. Daca imi face o hartie prin care isi da acordul in privinta divortului in ceea ce priveste numele, situatia copilului, pensia alimentara, program de vizitare si alte aspecte pot divorta la notar? Trebuie neaparat sa ajung in instanta?
Va rog sa ma lamuriti
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:32, 19 Ianuarie 2012
Chiar daca va da acea "hartie" nu puteti divorta la notar. Va trebui sa divortati in instanta si neaparat sotul dvs. va trebui sa fie reprezentat de o persoana (de preferinta avocat!)
Este vorba despre o hartie intocmita in penitenciar, scrisa de mana dar stampilata si semnata de Directorul Inchisorii.
Dar daca este vorba de mama lui sa il reprezinte si sa semneze actele de divir?
Nu doresc sa divortez cu martori si tot tacamul.
mama va trebui sa aiba imputernicire de la fiu pt a-l reprezenta. O astfel de imputernicire costa ca va trebui ca un notar sa se deplaseze la penitenciar.

dvs depuneti actele, scrieti in cerere unde se afla sotul, va fi citat in strainatate si sotul va putea trimite prin posta din penitenciar, o intampinare de mana in care sa scrie ca e de acord cu divortul ( va raspunde practic punctual la toate capetele de cerere. O trimite pe adresa judecatoriei, nr de dosar.
In procesul de divort, nu e musai ca paratul sa se prezinte sau sa fie reprezentat, important e sa fie corect citat.
Daca va fi nevoie de martor, o puteti chema pe soacra
Ultima modificare: Joi, 19 Ianuarie 2012
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot divorta daca sotul meu este in inchisoare? cr3eatza cr3eatza Buna ziua, Sotul meu este intr`o inchisoare in Germania, ptr a doua oara...A mai fost si acum un an tot ptr aceeasi fapta ca acum, adica fiind soferul ... (vezi toată discuția)
Prezenta proces divort ro_red_rosu ro_red_rosu Eu si sotul meu divortam prin comun acord, suntem casatoriti de 10 ani, nu avem copii, avem prima infatisare pe 29 septembrie. Sotul este reclamant iar eu ... (vezi toată discuția)
Bun a ziua!!! mary_mary26 mary_mary26 eu locuiesc in strainatate si vreau sa divportez in romania cu avocat imputernicit. dar cu persoana de care vreau sa divortez nu am mai avut contact demult si ... (vezi toată discuția)