avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... comisia de disciplina
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

comisia de disciplina

va rog frumos sa imi spuneti si mie ce as putea face in situatia in care am fost chemata sa ma apar in fata comisiei de disciplina deoarece mi-am dat demisia (mi-a fost inregistrata) dar pentru ca sefa mea m-a amenintat si jicnit cand am vorbit cu ea ca nu mai pot trai cu putinii bani pe care ii primeam si ca trebuie sa imi caut altceva de munca,mi-a fost teama sa mai merg la sediu sa fac preavizul.In notificare mi-a specificat ca fapta mea (nerespectarea preavizului)constituie abatere disciplinara conform art.61 litera a. Mentionez ca nu aveam o functie in care sa raspund de anumite bunuri sau sa predau gestiunea. Va rog sa imi spuneti daca nu ma prezint ce mi se poate intampla? pentru ca nu as vrea sa mai merg sa ma intalnesc cu ea :((
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:51, 23 Martie 2012
In decurs de o luna de zile mi-a solicitat 10 note explicative, multe intrebari repetanduse. In loc sa imi fac lucrarile stateam sa raspund la note explicative, iar ultima data m-am suparat si dupa ce am formulat raspunsuri documentate pentru fiecare intrebare, la ultimil punct "mai aveti ceva de adaugat" am scris ca pentru a raspunde la acea nota am pierdut 4 ore de munca.
In loc sa stam sa cautam vinovatii mai bine ne-am concetra atentia in rezolvarea problemelor stringente ale institutiei.
Ultima modificare: Luni, 19 Martie 2012
LILI25, utilizator
Spuneti-i ca "notele explicative" nu intra in fisa postului. Eventual faceti-i un referat, inregistrati-l, si cand va mai cere "note explicative" spuneti-i sa vorbeasca cu conducerea unitatii pentru lamuriri. Daca sunteti chemata la comisia de cercetare disciplinara inseamna ca sunteti inca angajata si aveti dreptul sa faceti referat aceluia. Nu este decat un functionar, nu exista "boss" la stat. Chiar si boss-ul are doar interese legitime ca persoana juridica. De la "comisia de cercetare" nu trageti sperante din moment ce lucreaza pentru acei indivizi, adica nu pentru stat. Din experienta cu astfel de (ne)oameni, pregatiti-va chemarea in judecata de pe acum ;) nu se schimba ei pentru dvs

Vedeti la infractiuni in legatura cu serviciul, cod penal, art. 288-300, si mai ales:
art. 297
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi fapta persoanei care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, îngrădeşte exercitarea unui drept al unei persoane, ori creează pentru aceasta o situaţie de inferioritate pe temei de rasă, naţionalitate, origine etnică, limbă, religie, sex, orientare sexuală, apartenenţă politică, avere, vârstă, dizabilitate, boală cronică necontagioasă sau infecţie HIV/SIDA.


P.S.
Ma intreb daca poti face plangere penala unui boss pentru ca se delapideaza singur? Poate spala bani :)
Ultima modificare: Luni, 19 Martie 2012
masayoshi, utilizator
Poate ii spuneti si cand a intrat in vigoare acel Cod penal din care ati citat dvs? ... :-/
Multumesc pentru incurajari, din pacate conducatorul unitatii nu a facut nimic in urma nenumaratelor mele sesizari, de ce ar face-o acum. Doar impart impreuna acelasi cascaval.
Sa mai precizez ca eram o persoana incomoda lucrand la achizitii?
Notele explicative nu fac dovada efectuării cercetării prealabile. ... incercati un memoriu la forul superior sau chiar la ANFP.

Alte discuții în legătură

Demisie sau concediere disciplinara Dstancu Dstancu Buna seara Am o intrebare, seful meu saptamana trecut mi-a comunicat ca ar fi bine sa incheiem orice colaborare mai bine zis sa imi dau demisia, si saptamana ... (vezi toată discuția)
Anulare concediere adriana.chiritescu adriana.chiritescu Crede-ti ca instanta v-a anula o decizie de concediere daca situatia se prezinta astfel: - nota de constatare pe 14.07.2008 semnata de directorul ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara mircea.stoica mircea.stoica 1) Cu cate zile inainte trebuie comunicata salariatului convocarea la cercetarae disciplinara? 2) Cercetrea disciplinara poate fi efectuata de o persoana care ... (vezi toată discuția)