avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... comisia de disciplina
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

comisia de disciplina

va rog frumos sa imi spuneti si mie ce as putea face in situatia in care am fost chemata sa ma apar in fata comisiei de disciplina deoarece mi-am dat demisia (mi-a fost inregistrata) dar pentru ca sefa mea m-a amenintat si jicnit cand am vorbit cu ea ca nu mai pot trai cu putinii bani pe care ii primeam si ca trebuie sa imi caut altceva de munca,mi-a fost teama sa mai merg la sediu sa fac preavizul.In notificare mi-a specificat ca fapta mea (nerespectarea preavizului)constituie abatere disciplinara conform art.61 litera a. Mentionez ca nu aveam o functie in care sa raspund de anumite bunuri sau sa predau gestiunea. Va rog sa imi spuneti daca nu ma prezint ce mi se poate intampla? pentru ca nu as vrea sa mai merg sa ma intalnesc cu ea :((
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:51, 23 Martie 2012
Am citat din Codul Penal 2009, nu stiu daca a intrat in vigoare, cu certitudine "a fost adoptat" :) Daca l-au dat inapoi la orfelinatul legilor neaplicate nu stiu :)

Indiferent de numarul articolului, aceasta lege nu s-a schimbat de ultima data, se regaseste tot la capitolul "Infractiuni in legatura cu serviciul".

Sfatul meu ramane sa-i faceti plangere penala, fiindca fiti sigura ca nici ei nu va vor ierta daca gasesc un rau sa vi-l faca. Diferenta e ca dvs apelati la justitie (justitia e rea cu infractorii zic politistii, sau hartuieste infractorul zice un judecator :) ). Astfel le aratati ca nu au de a face cu o victima fara aparare, si le creati un precedent penal (ei trebuiau sa faca niste parnaica reeducativa pana acum, dupa cum se poarta)
Ultima modificare: Marți, 20 Martie 2012
masayoshi, utilizator
Nu are rost sa facem o teorie a unui act care nici macar nu a fost adoptat ... plangerea penala , in conditiile expuse de dvs, va avea ca efect NUP...

p.s.
in acest conditii, am rugamintea de a nu mai devia de la subiectul acestui topic , astfel incat sa evitam postarea de mesaje offtopic...
Ce n-a fost adoptat? Codul Penal 2006? Va rog sa va informati!

ART. 247
Abuzul în serviciu prin îngrădirea unor drepturi
Îngrădirea, de către un funcţionar public, a folosinţei sau a exerciţiului drepturilor unei persoane ori crearea pentru aceasta a unei situaţii de inferioritate pe temei de rasă, naţionalitate, etnie, limbă, religie, gen, orientare sexuală, opinie, apartenenţă politică, convingeri, avere, origine socială, vârstă, dizabilitate, boală cronică necontagioasă sau infecţie HIV/SIDA, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.


Si tot acolo se gaseste:
Art. 246. - Abuzul în serviciu contra intereselor persoanelor

Fapta functionarului public, care, în exercitiul atributiilor sale de serviciu, cu stiinta, nu îndeplineste un act ori îl îndeplineste în mod defectuos si prin aceasta cauzeaza o vatamare intereselor legale ale unei persoane se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.


Stiti cine sunt "persoanelor"? Sunt actionarii, adica cei care au interese in compania numita "Romania", adica cetatenii, care colac peste pupaza sunt obligati sa plateasca taxe in timp ce avem aici un caz concret in care niste bugetari din ierarhiile superioare isi fac de cap in interes propriu in loc sa-mi serveasca interesele pentru cei 1000 de lei de care sunt talharit lunar!
Ultima modificare: Marți, 20 Martie 2012
masayoshi, utilizator
Cititi mai bine mesajele postate de dvs la care am facut referire ... era vorba despre un Cod penal care nici macar nu a intrat in vigoare ...

Vedeti la infractiuni in legatura cu serviciul, cod penal, art. 288-300, si mai ales:


p.s.
incercati sa nu mai deviati subiectul acestui topic , in caz contrar mesajele offtopic vor fi sterse ...
Va rog ajutati-ma cu un sfat. Azi e ultima zi de munca. Seful ierarhic mi-a dat ieri nota de serviciu cum sa predau dosarele. Am intocmit tabel o parte din dosare conform notei de servici dupa care a reformulat ca trebuie sa scriu detaliat ce contine fiecare dosar, in conditiile in care sunt peste 300 dosare. Nu am terminat, iar azi la orele 11 mi se dau doua note de servici, care nu au legatura cu predarea. Nu am timpul fizic necesar sa raspund si la aceste note si sa fac si predarea. Am avut 30 zile de preaviz, in aceasta perioada nu trebuia sa pregateasca om pentru continuitatea activitatii ?
Ce pot face?
Ultima modificare: Vineri, 23 Martie 2012
LILI25, utilizator

Alte discuții în legătură

Demisie sau concediere disciplinara Dstancu Dstancu Buna seara Am o intrebare, seful meu saptamana trecut mi-a comunicat ca ar fi bine sa incheiem orice colaborare mai bine zis sa imi dau demisia, si saptamana ... (vezi toată discuția)
Anulare concediere adriana.chiritescu adriana.chiritescu Crede-ti ca instanta v-a anula o decizie de concediere daca situatia se prezinta astfel: - nota de constatare pe 14.07.2008 semnata de directorul ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara mircea.stoica mircea.stoica 1) Cu cate zile inainte trebuie comunicata salariatului convocarea la cercetarae disciplinara? 2) Cercetrea disciplinara poate fi efectuata de o persoana care ... (vezi toată discuția)