avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... alta chitanta de mana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

alta chitanta de mana

Buna seara!
As dori si eu un raspuns, daca se poate, la problema mea:
sunt singurul mostenitor al parintilor decedati(tatal meu a murit acum 10 ani si nu am facut succesiunea, iar mama a murit acum 2 luni si deasemenea nu am facut succesiunea din lipsa de bani). Singura mostenire este un teren cu casa, unde am domiciliul si pe care se platea impozit pe numele tatalui meu, dar acest teren a fost cum'parat cu chitanta de mana acum 34 ani, s-a efectuat o constructie abuziv pe vremea aceea si pt care s-a platit o amenda. Spuneti-mi va rog de unde sa incep. Stiu ca pt a face succesiunea imi trebuiesc o gramada de bani deoarece se plateste taxa in functie de valoarea bunului mostenit. Va multumesc anticipat!
Gabriela
Ce rost are sa mearga omul la notar daca poate merge si rezolva prin avocat.
Oamenii nu stiu ca in afara de notar mostenirile se pot rezolva cu mai mult succes la instanta si fara sa riste sa piarda banii aiurea la notar.
De multe ori mostenitorii vorbesc una dar cand trebuie sa semneze refuza si atuci risca sa ajunga la instanta.
In acest caz raman si cu banii luati....de notar si nerezolvati.:(

avocat Claudiu Lascoschi
Buna ziua si va multumesc pentru raspunsuri
va raspund si eu la intrtebari: sunt unicul mostenitor al parintilor mei (casa fiind a noastra, locuiesc acolo deja), si am de gand sa locuiesc si in continuare , nu vreau sa vand decat in situatia in care nu am intro deoarece nu am bani sa fac procese pentru obtinerea actelor, desi nu este prea mult teren(300 mp in total). Eu trebuie sa fac pentru inceput succesiunea dupa parinti si apoi cand voi avea bani sa fac si acte pentru teren si casa.Va multumesc anticipat.
Daca sunteti unicul mostenitor puteti merge fara grija la notar atunci cand veti dori sa faceti mostenirea.E singurul caz in care recomnad sa se mearga la notar pt succesiune.
Pana atunci puteti sa dati o declaratie de acceptare a mostenirii tot la notar.Nu ar strica pt ca nu se stie niciodata de unde poate aparea un mostenitor.

avocat Claudiu Lascoschi
gabriella_blaga a scris:
sunt singurul mostenitor al parintilor decedati(tatal meu a murit acum 10 ani si nu am facut succesiunea, iar mama a murit acum 2 luni si deasemenea nu am facut succesiunea din lipsa de bani).

Nu inteleg, nu ti-a placut de prima data cand ne-a spus doamna ca e singura mostenitoare?
La ce-i trebuie declaratie de acceptare, daca sta in casa? Va plati impozitul pe ea etc.? Sa mai cheltuie niste bani de pomana?
Nu vad de ce ti-ai schimbat parerea, de ce nu-i mai spui sa mearga in instanta acum...

Mersi de voturile negative, Claudiu. Probabil asa crezi ca iti sustii punctul de vedere mai concret...

Doamna, faceti succesiunea cat mai repede, ca daca trec iar 2 ani de la deces va ajunge mai mult... Si nu vreti...
Mai sunt variante, dar nu stim situatia exact, ce credeti dv. ca inseamna costurile dezbaterii mostenirii, care sunt veniturile, daca puteti obtine reduceri la notar sau daca ar fi mai indicata solutia colegului cu instanta (pe care nu o recomand decat daca sunt neintelegeri, dar nu stiu cat de mari aveti dv. probleme cu banii, ca tot insistati pe asta).
Buna ziua, si scuzele de rigoare, nu-mi doresc nicidecum sa crez conflicte, problema mea sta asa:
m-am informat de pe un site , unde spuneau ca taxa la notar este in functie de evaluarea casei mele, eu nu stau intr-o zona "tare" ci in zona Bucurestii Noi (zona B), casa nu este din caramida, ci din paianta, veniturile mele impreuna cu fiul meu se ridica la 1000 RON + alocatia lui 40 RON, dar m-au speriat cei de pe acel site unde spuneau ca se cer si 3000 RON taxa ptr un apartament. Va multumesc tare mult ptr raspunsuri!

Alte discuții în legătură

Tarife notariale, mostenire iove iove Care sunt tarifele practicate de catre notari la efectuarea unei sucesiuni notariale? (vezi toată discuția)
Necadere de comun acord-succesiune mayaandreea mayaandreea va rog sa ma mai ajutati cu inca ceva...in caz ca nu suntem de acord cu propunerea celui care a deschis succesiunea si unul din mostenitori nu semneaza,ce se ... (vezi toată discuția)
Succesiune bitbad2006 bitbad2006 Suntem trei surori si vrem sa deschidem succesiunea in urma decesului mamei.Am observat ca in certificatele noastre de nastere este o greseala la numele mamei ... (vezi toată discuția)