Art. 166. - (1) Dreptul la acţiune cu privire la drepturile salariale, precum şi cu privire la daunele
rezultate din neexecutarea în totalitate sau în parte a obligaţiilor privind plata salariilor se prescrie în termen de 3 ani de la data la care drepturile respective erau datorate.
(2) Termenul de prescripţie prevăzut la alin. (1) este întrerupt în cazul în care intervine o
recunoaştere din partea debitorului cu privire la drepturile salariale sau derivând din plata salariului.
Deci, mai in clar, angajatorul meu m-a privat de un drept salarial din anul 2003, acum este de acord sa mi-l acorde, dar trebuie sa ne lamurim de cand este legal sa mi-l dea!
Art.166 (2) ii da dreptul sa imi dea din 2003, daca este de acord?????
Intreb de 100 de ori ca sa fiu sigura???
Va multumesc!
Din 2005 este indreptatit sa va acorde drepturile salariale restante ... alineatul 2 se refera la perioada in care a inceput sa curga termenul de prescriptie.
Daca este de acord sa va dea din 2003, atunci nu cred ca mai este o problema termenul de prescriptie decat in cazul in care el s-ar opune acestei plati.
Este legal sa vi-l acorde din 2003 daca doreste.
Doar in cazul in care nu dorea sa acorde acest drept in urma unei actiuni in instanta nu ati fi putut obtine plata retroactiv decat din 2005.
Spor retroactiv
Nico_Na
Buna ziua
..as dori sa stiu daca o institutie publica poate acorda un spor retroactiv , fara hotarare judecatoreasca.
O baza legala daca se poate ... (vezi toată discuția)