avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical in timpul somajului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical in timpul somajului

buna ziua,am o nelamurire cu privire la plata concediilor medicale sunt in somaj
de la 1iul, in luna dec.am dus 2 con med.unul a fost din data de 5 dec pana in18 dec iar celalalt din21 dec pana in 30 dec ,as vrea sa stiu cum mi se va calcula suma pe care trebuie sa o iau pt ca somaj iau de obicei 375 lei azi am primit somajul pe acele concedii 48 de lei e posibil asa ceva sa iau doar atat ?sau e gresala va rog ajuta-ti-ma multumesc astept un raspuns.
Cel mai recent răspuns: garnita georgiana , utilizator 17:47, 19 Ianuarie 2012
1. Se face media veniturilor brute din ultimele 6 luni (premergatoare lunii in care ati intrat in concediu medical) se imparte aceasta la numarul de zile lucratoare din cele 6 luni si rezulta media pe zi.
2. Aceasta se inmulteste cu numarul de zile lucratoare din certificatul medical si rezulta indemnizatia pentru concediul medical respectiv.
3. In cele 6 luni intra si lunile in care sunteti in somaj, cu indemnizatia respectiva.
4. Daca aveti nelamuriri mergeti la Agentia de Somaj sa va explice cum s-a calculat indemnizatia.
d-voastra credeti ca e bine calculat? totusi 48 de lei pt 24 de zile de con med. dar in concedii au fost si zilele de sambata si duminica , pt a le scoate de la medici m-a costat de 2 ori mai mult ce ziceti de asta?am calculat exact cum mi-ati zis si mi-a dat suma de442 lei ce trebuie sa fac?
Ultima modificare: Joi, 19 Ianuarie 2012
garnita georgiana , utilizator
1. In mesajul anterior v-am recomandat sa mergeti la Agentia de Somaj sa va explice cum a calculat indemnizatia.
2. Este posibil sa fie o eroare de calcul care se poate remedia.
va multumesc mult ,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul medical in timpul somajului viorica p viorica p Buna ziua! Sunt in somaj din 19 dec.2008 si am fost in concediu medical in perioada 22 oct.-20 dec.2009.Intrebarea mea este cum se face calculul ... (vezi toată discuția)
Concediu medical dupa somaj (sarcina 7 luni) Dana_Saigiu Dana_Saigiu Buna ziua,am si eu o intrebare,am depus azi concediul medical dupa somaj,dar nu mi-au zis cand vine,decat ca vine tot prin posta! Intrebarea mea este: vine ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu medical IoanaB15 IoanaB15 Buna ziua, Imi poate spune cineva cum se calculeaza concediul medical ( cat iau efectiv pentru o luna in care voi fi in concediu medical ) la un salariu brut ... (vezi toată discuția)