buna ziua,am o nelamurire cu privire la plata concediilor medicale sunt in somaj
de la 1iul, in luna dec.am dus 2 con med.unul a fost din data de 5 dec pana in18 dec iar celalalt din21 dec pana in 30 dec ,as vrea sa stiu cum mi se va calcula suma pe care trebuie sa o iau pt ca somaj iau de obicei 375 lei azi am primit somajul pe acele concedii 48 de lei e posibil asa ceva sa iau doar atat ?sau e gresala va rog ajuta-ti-ma multumesc astept un raspuns.
1. Se face media veniturilor brute din ultimele 6 luni (premergatoare lunii in care ati intrat in concediu medical) se imparte aceasta la numarul de zile lucratoare din cele 6 luni si rezulta media pe zi.
2. Aceasta se inmulteste cu numarul de zile lucratoare din certificatul medical si rezulta indemnizatia pentru concediul medical respectiv.
3. In cele 6 luni intra si lunile in care sunteti in somaj, cu indemnizatia respectiva.
4. Daca aveti nelamuriri mergeti la Agentia de Somaj sa va explice cum s-a calculat indemnizatia.
d-voastra credeti ca e bine calculat? totusi 48 de lei pt 24 de zile de con med. dar in concedii au fost si zilele de sambata si duminica , pt a le scoate de la medici m-a costat de 2 ori mai mult ce ziceti de asta?am calculat exact cum mi-ati zis si mi-a dat suma de442 lei ce trebuie sa fac?
1. In mesajul anterior v-am recomandat sa mergeti la Agentia de Somaj sa va explice cum a calculat indemnizatia.
2. Este posibil sa fie o eroare de calcul care se poate remedia.