avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediul medical in timpul somajului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediul medical in timpul somajului

Buna ziua!
Sunt in somaj din 19 dec.2008 si am fost in concediu medical in perioada 22 oct.-20 dec.2009.Intrebarea mea este cum se face calculul indemnizatiei pt. concediu medical in timpul somajului,deoarece calculele mele nu coincid deloc cu banii pe care i-am primit pe concediu pana acum #-o.Somajul meu este de 483 ron si am fost incadrata la boala obisnuita(75%).
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:49, 2 Februarie 2010
1. Se calculeaza 75% din media zilnica pe ultimele 6 luni, inainte de intrarea in medical, a veniturilor din indemnizatia de somaj si se inmulteste cu numarul de zile de concediu medical.
2. Mergeti la AJOFM si cereti sa va explice cum au calculat indemnizatia de concediu medical.
Asa am calculat si eu dar nu-mi da nicicum.Se iau in calcul zilele calendaristice,sau numai z:-/ilele lucratoare?
1. De aceea v-am zis sa mergeti la AJOFM sa cereti explicatii.
2. Somajul pe fractiuni de luna se calculeaza pentru zile calendaristice iar indemnizatia de concediu medical (conf. OUG 158/2005) se calculeaza numai pentru zilele lucratoare cuprinse in peripoada de medical din certificat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul concediu de maternitate..pre si postnatal antonioenche antonioenche Buna ziua.am tot citit despre acest lucru si pare simplu calculul..insa contabila care face statele de plata ale sotiei sustine ca se platesc mai multe dari la ... (vezi toată discuția)
Concediu medical in timpul somajului garnita georgiana garnita georgiana buna ziua,am o nelamurire cu privire la plata concediilor medicale sunt in somaj de la 1iul, in luna dec.am dus 2 con med.unul a fost din data de 5 dec pana ... (vezi toată discuția)
Concediul prenatal si postnatal andreeadumitrascu24 andreeadumitrascu24 BUNA ZIUA Cum se calculeaza corect concediul prenatal si postanatal? pe baza mediei ultimilor 6 salarii brute sau pe baza ultimilor 12 salarii brute ... (vezi toată discuția)