avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Depunere dosar pensionare in alt judet
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Depunere dosar pensionare in alt judet

Buna ziua! as dori sa stiu daca o persoana poate sa-si depuna dosarul pt pensionare in alt judet decat cel care il are in buletinul de identitate?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:08, 20 Ianuarie 2012
1. Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice spune:

Art. 103
...
(2) Cererea de pensionare, impreuna cu actele prin care se dovedeste indeplinirea conditiilor prevazute de prezenta lege, se depune, incepand cu data indeplinirii acestor conditii, la casa teritoriala de pensii competenta, in a carei raza domiciliaza persoana...

2. Deci nu merge sa depuneti dosarul la o casa de pensii din alt judet.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare la limita de virsta-functionari publici eugeniamunteanu eugeniamunteanu in situatia pensionarii la limita de virsta-dosarul de pensionare intocmirea lui,este obligatia angajatorului sau a persoanei ce iese la pensie ?(functionar ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata sandr_ela sandr_ela Buna ziua, M-ar interesa sa stiu, cum este mai bine pt. un salariat , care are varsta peste 60 de ani ,sa-si depuna dosarul de pensie anticipata, acum sau ... (vezi toată discuția)
Pensionare Apostoaemihai Apostoaemihai In noiembrie 2015 am dreptul la pensie pt.limita de varsta.Cand trebue sa depun cererea de pensiocare la casa de pensii?Va multumesc! (vezi toată discuția)