avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata

Buna ziua,

M-ar interesa sa stiu, cum este mai bine pt. un salariat , care are varsta peste 60 de ani ,sa-si depuna dosarul de pensie anticipata, acum sau in luna cand implineste varsta?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:05, 21 Februarie 2013
1. Depunerea cererii de pensionare, impreuna cu actele anexate necesare, se depune incepand cu data cu care implineste conditiile pentru pensionarea solicitata.

2. Din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice:

Art. 103
(1) Pensia se acorda la cererea persoanei indreptatite, a tutorelui sau a curatorului acesteia, a persoanei careia i s-a incredintat sau i s-a dat in plasament copilul minor, dupa caz, depusa personal ori prin mandatar desemnat prin procura speciala.

(2) Cererea de pensionare, impreuna cu actele prin care se dovedeste indeplinirea conditiilor prevazute de prezenta lege, se depune, incepand cu data indeplinirii acestor conditii, la casa teritoriala de pensii competenta, in a carei raza domiciliaza persoana...
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare Apostoaemihai Apostoaemihai In noiembrie 2015 am dreptul la pensie pt.limita de varsta.Cand trebue sa depun cererea de pensiocare la casa de pensii?Va multumesc! (vezi toată discuția)
Adeverinta grupa de munca dumifilote dumifilote Ce perioada de valabilitate au adeverintele de grupa de munca? Pot fi scoase inainte de intrunirea conditiilor de pensionare? Si daca da, in ce conditii? La ... (vezi toată discuția)
Pensionare la limita de virsta-functionari publici eugeniamunteanu eugeniamunteanu in situatia pensionarii la limita de virsta-dosarul de pensionare intocmirea lui,este obligatia angajatorului sau a persoanei ce iese la pensie ?(functionar ... (vezi toată discuția)