avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract 2010 - ramas fara plata. Mai pot face ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract 2010 - ramas fara plata. Mai pot face ceva??!!

Buna seara,

In 2010 am incheiat un contract de livrare si plantare 1000 buc yucca intr-un complex turistic dint-o zona muntoasa. Clientul a platit un avans de 40%. Am livrat 1300 buc., le-am plantat in zona indicata chiar daca nu era bine amenanjata (era o zona cu pamant putin, multa piatra, fara un sistem de irigare prevazut). In dupa-amiaza zilei cand s-a plantat, in zona a fost o furtuna puternica care a cauzat un pic prinderii plantelor - insa noi plantasem oricum mai mult decat era contractul asa ca nu ne-am speriat. La o saptamana cand s-a intalnit "comisia", dna administrator a zis ca plantele nu sunt calitative......prea mici...nu i-au placut caci intradevar erau destul de ofilite caci nimeni din complex nu le udase. Cei de acolo le-au adaugat un compost destul de ciudat, fapt care ne-a nemultumit caci au rascolit la radacini si au cauzat plantelor. Am zis sa lasam de la noi si am mai adus 400 buc. Insa chiar si asa nu au fost de acord sa ne plateasca restul. De atunci, am ramas fara restul de bani, noi avand cateva probleme medicale in familie, lucru care ne-a determinat sa lasam pe cineva sa urmareasca desfasurarea acestei probleme insa persoana n-a facut nimic. Avem doar contractul, o adresa a noastra dupa prima plantare cand am obs ca nu se uda plantele si s-a umblat la radacina lor si un pv facut de ei dupa a doua livrare in care este mentionat ca inca mai tb vreo 600 de bucati ca sa se faca 1000 de bucati din contract.

Ce mai putem face acum?? Mai este vreo solutie?? Am incercat sa vb cu ei si zic ca nu mai ne dau banii restanti ca n-am livrat produse calitative. Acum la ei se mai gasesc cateva sute de plante (probabil ca buc cu buc fac 1000 din contract) insa sunt destul de saracacioase fata de cum ar tb sa fie.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: aniela parvu , utilizator 13:30, 20 Ianuarie 2012
conteaza foarte mult ce prevede in mod expres respectivul contract pe care il aveti incheiat cu ei...
mai de parte este indicat sa luati legatura cu un avocat pentru a se ocupa de notificare si proceduri, a.i. sa va puteti recupera banii...
P.S. e bine pe langa acest aspect sa tineti seama in primul rand de contract si de acoperirea acestuia ;)
Multumesc.
Ma gandeam ca asa ceva se prescrie, sa inteleg ca mai sunt sanse sa recuperez din bani? Numai in instanta s-ar putea rezolva?? Alta cale nu este?exceptand si calea amiabila aici.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taiere copac intre blocuri --in caz de neaprobare cine este raspunzator de consecinte zolyxx zolyxx Buna ziua In cazul in care la solicitarea locatarilor pt a taia un brad (care este la o distanta de 4,5 m de bloc depasind cca cu 5 m inaltimea blocului ... (vezi toată discuția)
Obligatie de livrare comanda online telekom ro raduv raduv Buna ziua, va scriu in speranta ca ma puteti ajuta cu un sfat catre ce organ, in ce ordine, pe ce canal si cu ce documente insotitoare sa ma adresez pentru ... (vezi toată discuția)
Abuz de proprietate Dana Marin Dana Marin Eu si vecinii mei suntem proprietari pe parcul blocului. De ceva vreme ne trezim dimineata ca pe gazonul impecabil apar, plantate peste noapte, fara acordul ... (vezi toată discuția)