avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1838 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii salariu minim 2012
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

salariu minim 2012

Buna seara.
Nu stiu ce sa fac, ce sa mai inteleg.
Lucrez intr-un srl cu 5 salariati, iar eu sunt inspector resurse umane, deci raspund de ce fac si ce inregistrez in revisal.
Patronul nu mai vrea sa aplice coeficientii de salarizare incepand cu acest an, iar mie mi-e teama ca eu v-oi fi raspunzatoare.
Din discutiile de pe forum inteleg ca nu mai sunt obligatorii acesti coeficienti, nemaiexistand CCMN.
Adica, un economist poate avea salariu de 700 ron daca si el este de acord?

Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:07, 20 Ianuarie 2012
Exact , de la 01.01.2011 nu mai sunt obligatorii acesti coeficienti de cat in cazul in care sunt prevazuti in ccm aplicabil angajatorului sau in reg.intern al angajatorului.

Angajatorul este obligat sa respecte salariul minim brut pe economie ...
freeelis,(apreciez nivelul de pregatire al dvs. ,si raspunsurile obiective care pe mine ,cel putin, m-au ajutat foarte tare), v-as ruga sa-mi raspunde-ti(punctual)i:in cazul in care am facut act aditional la CCM la nivel de unitate-prin care renuntam la coeficientii de ierarhizare pe anul 2012,avand in vedere ca CCMUN este expirat incepand cu 2012 si implicit la nivelul ramurii din care facem parte(si care expira in 04.2012),care ar fi salariul minim brut pentru un muncitor calificat?(in cazul societatii noastre).
1. CCMN a expirat la 01.01.2011.

2. Salariul minim pentru orice muncitor necalificat sau calificat , cu studii sau fara studii superioare este de 700 lei brut lunar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coeficienti de ierarhizare salariala mihaela_86 mihaela_86 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti si mie care sunt coeficientii de ierarhizare salariala la 31.03.2011 (mai exact care este salariul mimim pe economie pentru ... (vezi toată discuția)
Concluzie salariu minim studii superioare 2012 utc utc Buna ziua, Va rog, ce salariu minim aplic la studii superioare? Nu gasesc un temeimlegal Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Intrebare referitoare la salariul minim, conform noului cod al muncii arakys arakys Va salut! Doresc sa aflu care este salariul minim pe economie pentru un loc de munca calificat, la patron. Deasemenea vreau sa stiu ce lege stabileste/obliga ... (vezi toată discuția)