avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Nasterea si intoarcerea la munca
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Nasterea si intoarcerea la munca

Buna ziua.. In luna iunie o sa nasc si am multe nelamuriri.. O s amerg la serviciu pana in luna a opta apoi o sa stau acasa (concediul de anul trecut) pana o sa nasc. Dupa nastere stau acasa cele 128 zile (sau 126, nu stiu sigur) dupa care ma reintorc la munca (sunt obligata sa fac asta).. Nu imi este clar ce trebuie sa fac ca sa primesc acea indemnizatie de 500 lei pt reintoarcerea la munca.. In lege scie ca mamele care au optat pt concediu de cresterea copilului pentru periaoda de un an dar se reintorc mai devreme la munca primesc acei 500 lei/lunar pana implineste copilul varsta de 2 ani.. Eu nu optez pentru concediu de crestere a copilului. Ce trebuie sa fac ca sa primesc acea indemnizatie??? Va multumesc anticipat si astept cu mare interes raspunsul dvs.
Cel mai recent răspuns: medeeam78 , utilizator 19:20, 20 Ianuarie 2012
Buna ziua!Eu sunt in concediu din iunie 2010 si am stat 2 ani.Cel mai sigur e sa intrebi ori la primaria localitatii/sectorului ori la serviciu.Eu cred totusi ca ai putea sa faci cerere sa stai in concediu 1 an iar apoi dupa 1 luna sa te intorci la serviciu pentru ca de exemplu daca ai opta pentru concediu de 2 ani nu ai beneficia decat de 100 lei (parca sper sa nu gresesc) indiferent cand te intorci la serviciu.Sper sa primesti raspunsuri mai exacte.
Iti multumesc pentru raspuns...Sper sa primesc raspunsuri mai exacte...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima de reintoarcere la munca cami19762003 cami19762003 am si eu o intrebare. urmeaza sa nasc in martie si as dori dupa cele 126zile sa ma intorc la servici, o sa primesc prima de 500ron sau trebuie sa imi fac ... (vezi toată discuția)
Reintoarcere la serviciu din ccc, stimulent de insertie user11 user11 Buna seara, Pe 3 decembrie 2011 fetita mea implineste un an. Eu beneficiez de indemnizatia de Ingrijire a copilului dupa legea veche (75% din ... (vezi toată discuția)
Reintoarcere la serviciu din cic Catalina Turneanu Catalina Turneanu Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti si pe mine. Baietelul meu implineste 2 ani pe 7 iunie 2018. Intrebarea mea este daca ma pot reintoarce la serviciu incepand ... (vezi toată discuția)