Buna ziua,
Va rog sa ma lamuriti si pe mine. Baietelul meu implineste 2 ani pe 7 iunie 2018. Intrebarea mea este daca ma pot reintoarce la serviciu incepand cu 8 iunie 2018, eu fiind in CIC pana la 2 ani. Stiu ca ultima luna nu se plateste pentru ca este a tatalui, adica o sa primesc indemnizatie 1 an si 11 luni. Tatal renunta la luna lui dar nu stiu sigur daca sunt obligata sa ma reintorc incepand cu data de 8 mai 2018. Eu doresc sa stau pana pe data de 8 iunie 2018, chiar daca o luna nu o sa am venit. Va multumesc mult!
Trebuie sa reveniti la munca , daca tatal nu-si ia CCC, in data de 08.05.2018.
Insa pentru perioada 08.05. - 07.06.2018 ,va puteti lua CFP pentru cresterea copilului.
Persoana îndreptățită care se află în concediu pentru creșterea copilului poate opta pentru concediu fără plată acordat de angajator sau, după caz, pentru realizarea de venituri supuse impozitului.
În situația în care persoana îndreptățită optează pentru concediu fără plată, cererea pentru acordarea acestuia se depune și se înregistrează la angajator, pe această perioadă aplicându-se corespunzător prevederile art. 21 alin. (3) și (4) și art. 22 din OUG 111/2010.
In speta, veti anunta si AJPIS de acordarea CFP pentru cresterea copilului.
Multumesc frumos pentru raspuns! Va rog sa imi mai raspundeti la o intrebare. Dupa CFP pot intra in concediu de risc maternal? Pentru ca sunt insarcinata si am o sarcina cu probleme. Va multumesc!
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca angajatorul are dreptul sa nu-mi aprobe cererea de concediu fara plata pentru crestere copil dupa ce CCC se termina.