avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Reintoarcere la serviciu din CIC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Reintoarcere la serviciu din CIC

Buna ziua,
Va rog sa ma lamuriti si pe mine. Baietelul meu implineste 2 ani pe 7 iunie 2018. Intrebarea mea este daca ma pot reintoarce la serviciu incepand cu 8 iunie 2018, eu fiind in CIC pana la 2 ani. Stiu ca ultima luna nu se plateste pentru ca este a tatalui, adica o sa primesc indemnizatie 1 an si 11 luni. Tatal renunta la luna lui dar nu stiu sigur daca sunt obligata sa ma reintorc incepand cu data de 8 mai 2018. Eu doresc sa stau pana pe data de 8 iunie 2018, chiar daca o luna nu o sa am venit. Va multumesc mult!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa reveniti la munca , daca tatal nu-si ia CCC, in data de 08.05.2018.

Insa pentru perioada 08.05. - 07.06.2018 ,va puteti lua CFP pentru cresterea copilului.

Persoana îndreptățită care se află în concediu pentru creșterea copilului poate opta pentru concediu fără plată acordat de angajator sau, după caz, pentru realizarea de venituri supuse impozitului.

În situația în care persoana îndreptățită optează pentru concediu fără plată, cererea pentru acordarea acestuia se depune și se înregistrează la angajator, pe această perioadă aplicându-se corespunzător prevederile art. 21 alin. (3) și (4) și art. 22 din OUG 111/2010.
In speta, veti anunta si AJPIS de acordarea CFP pentru cresterea copilului.
Multumesc frumos pentru raspuns! Va rog sa imi mai raspundeti la o intrebare. Dupa CFP pot intra in concediu de risc maternal? Pentru ca sunt insarcinata si am o sarcina cu probleme. Va multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti intra in concediu de risc maternal...
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca angajatorul are dreptul sa nu-mi aprobe cererea de concediu fara plata pentru crestere copil dupa ce CCC se termina.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintoarcere din ccc Catalina Turneanu Catalina Turneanu Buna ziua, Sunt in CCC pana la 2 ani. Copilul implineste 2 ani pe 7 iunie 2018. Am inteles ca trebuie sa ma reintorc la serviciu pe 8 mai 2018, pentru ca ... (vezi toată discuția)
Daca tatal nu vrea sa-si ia luna de concedii pentru cresterea ... Elena Crina Elena Crina Daca tatal nu vrea sa-si ia luna de concedii pentru cresterea copilului cum poate continua mama concediul de crestere a copilului si pentru aceasta ultima ... (vezi toată discuția)
Tatal nu vrea sa stea acasa in ultima luna a concediului de crestere copil mia_livia mia_livia Buna ziua. Situatia in care tatal ar sta acasa in ultima luna a concediului de crestere a copilului ne-ar dezavantaja mult financiar. Eu voi intra in concediu ... (vezi toată discuția)