avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Reintoarcere din CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Reintoarcere din CCC

Buna ziua,
Sunt in CCC pana la 2 ani. Copilul implineste 2 ani pe 7 iunie 2018. Am inteles ca trebuie sa ma reintorc la serviciu pe 8 mai 2018, pentru ca ultima luna este a tatalui. Pentru perioada 8 mai-7 iunie doresc sa intru in CFP pentru crestere copil. Angajatorul mi-a spus ca pot sa fac cererea de revenire la serviciu si cu data de 8 iunie 2018 pentru a nu mai solicita CFP. Este corect si asa? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Catalina Turneanu , utilizator 09:26, 25 Aprilie 2018
Nu este corect .... in perioada 08.05 - 08.06 cum veti figura in pontaj ?
Multumesc pentru raspuns!
Buna ziua. Va rog mult sa-mi mai raspundeti la o intrebare. Eu am facut cererea de revenire cu data de 8 iunie, fara sa stiu ca de fapt trebuia facuta cu 8 mai( atunci cand copilul implineste 1,11 ani). Angajatorul mi-a facut decizia de suspendare CIC cu data de 8 iunie.Decizie pe care am si primit-o. I-am spus ca de fapt trebuia sa fac cererea de revenire cu data de 8 mai si sa-mi iau o luna de CFP dar a zis ca decizia e deja facuta si mai bine o lasam asa. Intrebarea mea este: Ce probleme pot avea in acest caz? Va multumesc mult!
Depinde de angajator ... In cazul dvs, daca este un angajator de rea-credinta, se va putea ajunge pana lao cercetare disciplinara pentru absente nemotivate in acea perioada.

Mai bine depuneti si cererea de CFP pentru acea perioada si luati acordul angajatorului pentru acesta.
Am inteles. Va multumesc mult pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintoarcere la serviciu din cic Catalina Turneanu Catalina Turneanu Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti si pe mine. Baietelul meu implineste 2 ani pe 7 iunie 2018. Intrebarea mea este daca ma pot reintoarce la serviciu incepand ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata conform art. 6 oug 111/2010 doriacristina doriacristina Am o angajata care a solicitat concediul mentionat in titlu. Este corect daca ii intocmesc o decizie de incetare a suspendarii pentru CIC incepand cu ... (vezi toată discuția)
Eliberare adeverinta vechime lg 263/2010 androneoana androneoana Buna ziua. Va rog sa ma lamurit in legatura cu golurile de productie, absente nemotivate, C.F.P. In adeverintele pe care le eliberam fostilor salariati ... (vezi toată discuția)