Care este perioada trecuta de la momentul la care urma sa va prezentati la univ si sa va ridicati "actele " ?
V-ati prezentat si cineva de acolo v-a refuzat o cerere scrisa pe care Dvs ati depus-o invocand prescriptia ?
mie mi-au refuzat cererea, au spus ca nu exista procedura asta (la secretariatul departamentului unde am absolvit, in schimb secretariatul facultatii de care apartine departamentul mi-a spus ca accepta o astfel de cerere). in cat timp sunt obligati de lege sa elibereze actele de studiu (aici ma refer la adeverinta de licenta, diploma stiu ca se elibereaza dupa aprox. an)? ce se poate face in cazul in care se depune cerere cu numar de inregistrare, iar actele nu se elibereaza in termen de 30 de zile? daca am nevoie de diploma, foaie matricola si suplimentul in original inainte de termenul de 12 luni (minim) prevazut de minister in regulament, pot constrange institutia sa le elibereze motivand ca nu ma pot inscrie la master in strainatate, scoli de vara, etc. si imi incalca astfel dreptul la educatie?
Daca institutia respectiva este din sectorul public, obligatia ii incumba in termen de 30 de zile de la data inregistrari cererii ... daca institutia este din sectorul privat, nu exista un cadrul legal in acest sens ... singurul document in care se pot prevedea astfel de dispozitii este Reg.Intern al institutiei sau in R.O.F. (daca are asa ceva).