avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... masa succesorala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

masa succesorala

Buna ziua, doresc un punc de vedere legat de masa succesorala.
Starbunicii mei au locuit in bulgaria si in urma legislatiei aplicate li se dau despagubiri financiare in functie de averea lasata in bulgaria. Toti copii strabunicilor mei sunt morti, conform legislatiei in vigoare descendentii sunt copii, nepoti si stranepoti. Intrebare: daca copii sunt morti, masa succesorala se imparte la nepoti?
Da, conform legii, clasa descendenţilor în linie dreaptă este alcatuita din copii, nepoţi, strănepoţi, stră-strănepoţi, etc, la infinit fără limită de grad.
Acestia vor culege mostenirea prin reprezentare succesorala.
Reprezentarea succesorală este un beneficiu al legii în virtutea căruia unul sau mai mulţi moştenitori legali, de un grad mai îndepărtat – numit reprezentant - urcă în gradul, locul şi drepturile ascendentului său – numit reprezentat - care este decedat la deschiderea moştenirii, pentru a culege partea care i s-ar fi cuvenit acestuia din moştenire, dacă s-ar mai fi aflat în viaţă

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile concediu deces lili2003stoica lili2003stoica pentru decesului rudelor de pana la gradul II se beneficiaza de 3 zile de concediu pt.evenimente familiale; care sunt rudele de gradul I si care sunt rudele de ... (vezi toată discuția)
grupe de mostenitori negut negut Cite grupe sunt de mostenitori si in ce ordine vin la mostenire aceste grupe? multumesc de lamuriri (vezi toată discuția)
Pentru mostenire ContSters158452 ContSters158452 Au decedat niste unchi care la randul lor aveau 2 imobile si nu aveau copii.Eu din partea matuse-i sunt ruda de gradul 1 .Dupa decesul lor cele 2 imobile s-au ... (vezi toată discuția)