avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Mi-e teama sa mai semnez un alt contract ....
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Mi-e teama sa mai semnez un alt contract ....

Buna ziua .Intrebarea mea este legata de un card sc nebancara pentre care am facut o cerere de emitere in martie 2009.Am achizitionat un produs in valoare de 1700 ron si mi s-a calculat o rata fixa lunara de 75 ron timp de 36 luni ,adica 2450 ron .Pana in prezent am platit cam 2000ron (din pacate nu am pastrat toate chitantele)si in prezent mi s-a comunicat ca mai am 3300ron penalitati ,comisioane etc.Mentionez ca nu am putut plati lunar rata desi in primul an am facut plati in avans pentru care mi s-a spus ca se va recalcula dobanda.In momentul de fata mai am 2 luni pana la incheierea ''contractului''(am doar o cerere de emitere de card ,nu un contract semnat)si mi se fac oferte de reesalonare a datoriei pe care mi-e greu sa le accept si mi-e teama sa nu fiu din nou in imposibilitatea de a plati.Am cerut documente justificative pentru suma datorata dar vor ajunge cam in 30 zile si sunt bombardata cu telefoane de la firma de recuparari daca accept sau nu reesalonarea fiinca oferta e pe termen limitat .De aceea ma adresez cu rugamintea de a ma sfatui ce sa fac si eventual cum sa combat aceasta situatie .
Ultima modificare: Vineri, 20 Ianuarie 2012
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:06, 24 Februarie 2012
e destul de complicat sa va dam un raspuns pertinent... noi nu avem de unde sa stim ce ati platit si cum ati platit... si de ce mai este inca 3000 lei de plata
Revin cu o intrebare .Ar trebui sa astept actele pe care le-am cerut apoi sa semnez acest act aditional(oferta ),care de fapt e o cerere redactata ca si cum ar fi din partea mea de a mi se reesalona datoria 100 ron lunar timp de 48 luni .De aici teama de a mai semna ceva cu dansii .
Daca nu depasiti termenul puteti astepta... daca va fi sa depasiti acel termen, mai bine semnati ca nu e capat de tara sa platiti 100 lei lunar... dar de asta data tineti-va de rate sa nu va mai treziti cu cine stie ce belele
Eu n-as semna si m-as adresa protectiei consumatorului de preferat dupa ce va vine raspunsul lor in legatura cu calculul. Daca nu ati semnat un contract... nu aveati cum stiti ce comisioane sunt, ce dobanda, ce penalizari in caz de intarziere si cum sunt calculate.
Pe data de 12 ianuarie am facut o cerere scrisa ,trimisa prin fax catre respectiva institutie prin care am cerut acte doveditoare la presupusa datorie(grafic plati,cum s-a calculat dobanda ,comisioane ,etc)iar raspunsul trebuia sa ajunga in maxim 30 de zile dupa cum mi s-a comunicat .Am intrebat telefonic ce s-a intamplat cu solicitarea mea dar nimeni nu stie nimic .E inregistrata la dansii dar nu se stie daca a fost trimis un raspuns ,sunt plimbata la telefon de la un departament la altul.Mi se cere sa fac plati dar un raspuns de la dansii intarzie sa apara .Ce sa fac??

Alte discuții în legătură

Card euroline-2006 VIOPAUN VIOPAUN Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat in rezolvarea urmatoarei probleme: In 2005 am facut un credit cu rata fixa pentru bunuri consum cu ... (vezi toată discuția)
Credit indoielnic ContSters132194 ContSters132194 In data de 14-9-2007 am luat un credit de la [editat] in valoare de 19OO ron . Mentionez ca nu am citit contractul in intregime dar mi s-a spus ca o sa am o ... (vezi toată discuția)
Intrebare despre banci- restabilire rata functie de veniturile actuale azael azael as vrea sa stiu daca exista o lege care sa stipuleze ca bancile ,sa nu poata sa iti i-a pentru plata ratei mai mult de 30% din veniturile familiei ? sau ceva ... (vezi toată discuția)