avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale consecinte, efecte radiere din oficiu soc. comerciala
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

consecinte, efecte radiere din oficiu soc. comerciala

Situatia e asta: oamenii n-au mai avut activitate cu societatea comerciala si la un moment dat, acum 4-5 ani cand nu aveau datorii, au depus o cerere la reg. comertului ca vor dizolvarea societatii. Normal, li s-a indicat varianta numirii unui lichidator, etc. Nu au facut asta, nimeni nu a mai facut nimic si, la cererea ANAF, s-a dizolvat societatea, apoi instanta a numit un lichidator. Acum lichidatorul cere tot felul de documente si ameninta cu diversele consecinte asupra reprezentantilor societatii dizolvate.

Intrebarea este: in aceste conditii, ce consecinte poate suporta unul dintre reprezentatii societatii daca nu colaboreaza cu lichidatorul? Societatea nu are active sau alte bunuri in posesie, lichidati in conturi, etc.

Multumiri !
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 07:22, 22 Ianuarie 2012
si eu am trecut printr-o procedura partial asemanatoare dar cel mai bine este sa discuti cu lichidatorul fata in fata si sa-i pui la dispozitie actele contabile si tot ceea ce-ti mai cere. Poti fi tras la raspundere pentru refuzul de a colabora nu neaparat din cauza societatii . Discuta cu el si no sa mai fie asa de nervos

titlul nu este corect deoarece soc nu s-a radiat
la un moment dat, acum 4-5 ani cand nu aveau datorii, au depus o cerere la reg. comertului ca vor dizolvarea societatii.

la cererea ANAF, s-a dizolvat societatea, apoi instanta a numit un lichidator.

Numirea lichidatorului s-a facut la cererea unei persoane interesate , adica un creditor ...

Intrebarea este: in aceste conditii, ce consecinte poate suporta unul dintre reprezentatii societatii daca nu colaboreaza cu lichidatorul? Societatea nu are active sau alte bunuri in posesie, lichidati in conturi, etc.

Actualmente procedura de lichidare se desfasoara in conformitate cu prevederile legii 31/1990 = asociatii achita datoriile societatii daca nu lichidatorul trebuie sa ceara deschiderea procedurii de insolventa
In cadrul procedurii de insolventa se poate cere atragerea raspunderii persoanelor vinovate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspunderea personala titirca titirca am fost administrator la o societatea comerciala a carei activitate s-a sfarsit in anul 2001 prin decizia asociastului unic si a fost dizolvata din registrul ... (vezi toată discuția)
Cum se poate interveni in actiunea inaintata de orc pentru radierea unei societati ? kem kem In situatia in care o societate are datorii si impotriva ei ORC depune la Tribunal o cerere pentru dispunerea radierii, creditorul are posibilitatea de a ... (vezi toată discuția)
Dizolvare registrul comertului ADELA STROE ADELA STROE am o societate pt care Registrul com a introdus procedura dizolvarii. in data de 17.02.2010 Tribunalul accepta cererea in data de 15.03.2010 eu introduc ... (vezi toată discuția)