avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate inscriere dupa leasing
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

inscriere dupa leasing

La inscrierea unui automobil, dupa incetarea leasingului ce trebuie sa fac. Va rog daca stie cineva pasii ce trebuie urmati.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Calina Sorescu , Mediator 22:11, 21 Ianuarie 2012
Eu, dupa plata ultimei rate, am obtinut de la firma de leasing documente si-al doilea rand de chei. M-am prezentat la RAR unde am facut verificarea, am platit taxe... Cam atat imi amintesc. Speram sa completeze altii care-au trecut prin aceasta.
Practic firma de leasing mi-a spus ce sa fac, unde sa merg..., ei m-au indrumat.
Ultima modificare: Vineri, 20 Ianuarie 2012
Adriantot, moderator
Buna seara,
O sa incerc sa va impartasesc din ceea ce stiu, din experienta :)
Persoana (fizica sau juridica) care a dobandit dreptul de proprietate al autovehiculului (la finalizarea leasing-ului primiti si dreptul de proprietate, il aveati pe cel de utilizare), trebuie sa-si declare bunul dobandit la directia/serviciul impozite si taxe al unitatii administrativ teritoriale locale. Cu documentele primite de la firma de leasing (CI, factura finala/factura reziduala, certificatul de atestare fiscala, fisa de inmatriculare auto - daca sunteti PJ, va recomand sa aveti si stampila firmei la dv, sunt cateva detalii diferite in acest caz.) mergeti la DITL si veti fi indrumat ce aveti de facut. Dupa primirea deciziei de impunere, urmatorii pasi pe care ar trebui sa-i parcurgeti sunt, usor diferiti, in functie de ce doriti sa faceti, inmatriculare, vanzare...
Va doresc o seara placuta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare automobil ce a fost deja inmatriculat in 2006 si 2011 T-Stefan T-Stefan Doresc sa achizitionez pe o societate comerciala un automobil de la o firma de leasing. (bun recuperat). Achizitia se face in baza unei facturi cu plata ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare in urma finalizarii contractului de leasing operatinal nicoletapasca10 nicoletapasca10 In curand mi se termina leasingul operational , luat pe firma (PJ). E clar ca transferul de proprietate se face dupa achitarea tuturor facturilor catre ... (vezi toată discuția)
Lnmatriculare leasing operational nicoletapasca10 nicoletapasca10 In curand mi se termina leasingul operational , luat pe firma (PJ). E clar ca transferul de proprietate se face dupa achitarea tuturor facturilor catre ... (vezi toată discuția)