avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general factura proforma intracomunitara
Discuție deschisă în Contabilitate în general

factura proforma intracomunitara

As vrea sa stiu daca, o factura proforma intracomunitara de achitare a unui avans pentru un utilaj, se declara in declaratia 390?Precizez ca este factura proforma nu invoce.Pe factura proforma este inregistrata toata valoarea utilajului, dar de achitat s-a achitat doar un avans de 20% pentru care nu exista factura.
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 18:01, 20 Ianuarie 2012
Proforma nu se declara in 390.
Pina in 15 luna urmatoare platii, daca nu sinteti in posesia facturii finale sau de avans, trebuie sa faceti autofactura pt aceasta plata cf art 156.3. Aceasta se declara in 390 depus pt luna urmatoare platii, cea in care intervine exigibilitatea cf art 135 (dar numai daca nu sinteti in posesia fact de avans sau a celei finale).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avans achizitie intracomunitara pe baza de factura proforma-decl.390 ContSters86219 ContSters86219 Intrebare: Un furnizor din Uniunea Europeana (Germania) nu livreaza un utilaj agricol comandat, decat in conditiile achitarii unui avans (in cazul nostru 10% ... (vezi toată discuția)
Declaratia 390 LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA In cursul lunii se achita o factura proforma penrtru importul unor piese de aschimb pentru niste utilaje. Dupa achitare se primeste marfa, dar fara factura. ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara corny39 corny39 Am primit pe 03.06.2011 o factura proforma reprezentand avans (30% din valoare) a unui utilaj ce urmeaza sa-l primesc si platesc in luna octombrie 2011. Cand ... (vezi toată discuția)