avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... schimbare nume prin alaturare (compus)
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

schimbare nume prin alaturare (compus)

buna ziua,
cu ceva vreme in urma scriam ca nu gasesc pe tatal copilului meu,ca este disparut.
L-am gasit , insa imi face sicane si nu vrea sa-mi dea acordul pt schimbarea numelui minorului, pe care l-a abandonat ani buni.
Cunosc procedura ,stiu ca este nevoie de acordul lui ,dar.....eu nu vreau sa -i inlocuiesc numele lui cu numele meu, ci doar sa adaug si numele meu,astfel copilul sa aiba nume compus.
Nu am gasit nicaieri ceva in acest sens.
Consider ca este de rea credinta,prefacandu-se ca nu intelege cu ce ma deranjeaza faptul ca baietelul , care sta numai cu mine, plange ca avem nume diferite, este sicanat la scoala, eu ca mama, sunt pusa intr-o postura penibila, toata lumea referindu-se la starea mea civila etc
Va rog sa ma ajutati cu un sfat.
Am sanse in instanta ? copilul are 10 ani.
Poate depune si el marturie in acest sens?:(
Ultima modificare: Vineri, 20 Ianuarie 2012
singlemom, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 14:41, 20 Ianuarie 2012

Un topic cu aceeasi intrebare si raspunsuri foarte bune, chiar daca exprima puncte de vedere diferite (sau tocmai de aceea) puteti citi aici:

www.avocatnet.ro/content/for...

Am luat doar un fragment din ce a scris dandaniel:

Incercati o actiune in instanta. In Romania de azi inca pastram mentaliteaza anilor de comunism si uneori mai ostracizam copii din familii divortate sau din concubinaj care poarta alt nume decat unul din parinti. Cautati un avocat care sa sublinieze in instanta un prejudiciu pshihologic pe care copilul il poate suferi prin aceasta diferenta de nume de familie intre el si mama, faptul ca tatal nu se intereseaza teribil de minor si aceasta opozitie a sa nu e nascuta decat din rea-vointa si nu neaparat dintr-un acentuat sentiment patern, etc.

:luck:
Ultima modificare: Vineri, 20 Ianuarie 2012
Ares-3, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume minor cu acordul autoritatii tutelare irinarotaru irinarotaru Buna ziua. Am un copil rezultat in urma unei relatii de concubinaj.Este recunoscut de tatal sau si poarta numele acestuia. Copilul imi este incredintat mie ... (vezi toată discuția)
Recunoastere paternitate zallyna zallyna Copil nascut inainte de casatoria legitima, (in concubinaj), la nume tata pe certif. nastere trasa line. Ulterior, sotul (si tatal natural al copilului) ... (vezi toată discuția)
Incredintarea minorilor tatalui troiss troiss care sunt conditiilede incredintare a copiilor minori tatalui si decaderea din drepturile parintesti a mamei (vezi toată discuția)