avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj in timpul facultatii?!
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj in timpul facultatii?!

Buna ziua, doresc sa va intreb daca as putea beneficia ce somaj in urmatoarele conditii:
Am inceput o facultate de stat, pe care a abandonat-o in ultiul an, in 2007. De atunci am avut diverse joburi, iar in momentul de fata sunt angajata.
In toamna doresc sa ma reanscriu la acea facultate pentru a o termina. Voi face un an de facultate dar de aceasta data la cu plata, pt ca nu mai pot sa o continui la fara plata asa cum eram cand am abandonat. Daca societatea la care lucrez acum ma v-a da in somaj, pot beneficia de el pe parcursul acelui an daca voi fi si studenta? Precizez ca am 28 de ani si am lucrati 3,5 ani pe cartea de munca.

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ella_camy , utilizator 18:09, 20 Ianuarie 2012
1. Daca sunteti concediata veti putea beneficia de indemnizatie de somaj chiar daca urmati cursurile unei facultati.

2. - Problema se va putea ivi in momentul in care Agentia de Somaj o sa va ofere un loc de munca si nu il veti putea onora deoarece trebuie sa va duceti la facultate, la cursuri si va inceta plata indemnizatiei de somaj.
- Daca puteti sa le faceti pe amandoua cu atat mai bine.
va multumesc pentru raspuns, asta vroiam sa stiu, daca este legal..
Societatea la care lucrez o sa ma dea in somaj inainte de inceperea scolii. cat despre posturi oferite de agentia de somaj...sunt prea mici posibilitatile ca ei sa imi poata oferii un loc de munca in orasul nostru, unde posturile disponibile sunt extrem de putine si majoritatea sunt adresate barbatilor.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am dreptul la indemnizatia de somaj? ema85 ema85 Buna seara,as dori sa stiu daca am dreptul sa iau somaj ,sunt inscrisa la facultate primul an ,iar societatea unde lucrez in prezent se inchide ,ma da in ... (vezi toată discuția)
Student indemnizatie somaj popa_rodica popa_rodica Sunt student in anul 3 si am lucrat 1 an de zile. Contactul de munca mi sa incheiat. Pot beneficia de indemnizatia de somaj? (vezi toată discuția)
Se acorda indemnizatie de somaj daca urmezi o forma de invatamant? larisarazvan larisarazvan Buna ziua in situatia in care imi inceteaza raporturile de munca cu un angajator, pot sa beneficiez de indemnizatie de somaj daca ma inscriu sa urmez ... (vezi toată discuția)